Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Babiš: Monika neměla nic říkat, se synem je to totální lež, Čapí hnízdo chtěla dcera

Video se připravuje ...
Autor: simao, vei, jko - 
6. prosince 2019
05:10

Homeopatika na křivdu prý už nebere, ale křivdy je i tak plný. Obzvláště po uplynulém týdnu, kdy se Češi dozvěděli, že je dle Evropské komise ve střetu zájmů v případu své bývalé firmy. A kdy mu bylo obnoveno trestní stíhání v kauze Čapí hnízdo. Opozice říká: v normální zemi by už premiér rezignoval. A předseda vlády Andrej Babiš (65, ANO) říká: odejdu, až to budou chtít voliči. Toto a mnohé další zopakoval včera v Blesku ve speciálním vydání pořadu Epicentrum, kde promluvil i o své rodině. Tedy především manželce Monice a dětech z prvního manželství Andrejovi ml. a Adrianě.

„Je to fajn, že nám to už skončilo, ale samozřejmě radost nemám, když manžela stále někdo obviňuje. Je to pro nás velmi nepříjemné a vůbec se mi o tom nechce mluvit," napsala Blesku Monika Babišová poté, co její trestní stíhání definitivně zastavil Pavel Zeman.

Babišovo stíhání však pokračuje. „Je pravda, že mi to zkazilo Vánoce, ale rodina je z toho venku a mám radost. Kauza Čapí hnízdo je pro mě účelová. Někdo si po 12 letech vzpomněl na jednu dotaci, kterou ale farma mezitím vrátila, takže bilance této věci pro Česko je plus 50 milionů. Bylo tam původně 11 obviněných, pak to bylo 7, teď 2 (Babiš a dotační expertka Agrofertu Jana Mayerová, pozn. red.). Tak snad budeme na nule. Já jsem nic neudělal a považuji to za absurdní kauzu,“ uvedl Babiš v Epicentru speciál na Blesk.cz

A o SMS od své manželky Moniky pronesl: „Já jsem mojí paní řekl, aby s novináři nemluvila. Odepsala, já jsem to viděl. Já jsem jí říkal: Neříkej nic, protože vždycky něco budou interpretovat. Moje paní, když jsem přišel domů, my jsme vlastně schvalovali rozpočet pozdě v noci, tak už spala. A ráno samozřejmě já odjíždím brzo ráno. Tak akorát jsem jí dneska psal: Vidíš, neměla jsi nic říkat, už zase tam spekulují, co vlastně jsi chtěla říct.“

Video  Tisková konference Andreje Babiše  - Lukáš Červený
Video se připravuje ...

Babiš: Monika se nervuje

Babiš zároveň v přímém přenosu na Blesk.cz připomněl i to, že jeho manželka, kterou si bral shodou okolností právě na Čapím hnízdě, skončila před časem v nemocnici kvůli potížím se slinivkou.

„Samozřejmě že je to nepříjemné pro tu rodinu a pro ni samozřejmě taky. Ona měla zdravotní problémy se slinivkou, byla hospitalizovaná, ona se samozřejmě nervuje, ale tam nevidím nějakou přímou souvislost. To, že je to pro rodinu samozřejmě peklo a pro děti... a samozřejmě nejen pro rodinu, ale prosím vás, dneska jsme se dostali do takové fáze, že vlastně ve školách na občanské výuce se učí o Babišovi, jaký je to zloduch. Babiš není zloduch, Babiš nic neudělal,“ tvrdí premiér.

Babiš Junior byl přítomen i na svatbě svého otce v roce 2017 na Čapím hnízdě Babiš Junior byl přítomen i na svatbě svého otce v roce 2017 na Čapím hnízdě | Archiv Blesku

Syna Andreje mladšího viděl loni 17. listopadu

Zatímco stíhání jeho a Mayerové tedy pokračuje, zbytek rodiny je z toho venku. Až na Andreje Babiše mladšího - syna, který žije ve Švýcarsku. Jeho zapojení do kauzy bylo odděleno do samostatné větve celého případu. A to i kvůli obvinění, že měl být údajně unesen právě kvůli Čapímu hnízdu na Krym, aby nemohl vypovídat.

„Zavlečení mojeho syna, nebo únos, je totální lež,“ čílil se Babiš a připomněl: „Můj syn, se kterým já dávno nežiju, má švýcarské občanství.“ Osobně se prý viděli naposledy loni 17. listopadu. „Toho 17. listopadu minulý rok,“ potvrdi Babiš. „Ne, neviděli jsme se od té doby, ale spolu komunikujeme. A samozřejmě to je taky strašná sprosťárna,“ uvedl Babiš.

Kromě něj připomněl i svou dceru Adrianu Bobekovou. „Moje dcera, která má 40 let, má ráda koně, přišla s tímhle projektem a já bych chtěl vidět nějakého tátu, když přijde dítě, že chce realizovat nějaký projekt, že mu to odmítne,“ dodal Babiš, který v dokumentu Matrix AB tvrdil, že Čapí hnízdo je nejlepší projekt, co kdy vymyslel. Nyní je kvůli němu stíhán dál. Účelově, jak tvrdí premiér.

Rezignovat nehodlá. „Neopustím post premiéra. Už jsem to řekl. Já jsem dostal tolik podpůrných esemesek a mailů za poslední dva dny. Lidi mě podporují. A pokud budu mít pocit, že mě lidi nepodporují, tak opustím Českou rep... (smích), pardon českou politiku,“ vzkázal Babiš v rozhovoru pro Blesk.

Video  Babišovi vypnuli mikrofon, premiér mluvil "mimo mísu". Místo interpelace mluvil o střetu zájmu  - Audiovizuální dílna Poslanecké sněmovny
Video se připravuje ...

dama_s_kosou ( 6. prosince 2019 18:56 )

Monika neměla nic říkat, se synem je to totální lež, Čapí hnízdo chtěla dcera a moje evidenční číslo agenta taky nesouhlasí.

janova ( 6. prosince 2019 18:50 )

Představím si, že ukradnu milion, když se na to přijde, tak to vrátím. No a pak už jenom budu řvát, že jsem nevinná. Proč by mě trestali, když jsem lup vrátila?

fimiz ( 6. prosince 2019 17:46 )

Ono už to občas tak funguje.

fimiz ( 6. prosince 2019 17:43 )

Já mu taky nic nevěřím, stačí ho vidět, LHÁŘ. Divím se Monice že si na sebe takového vzala do života, brr.

mord ( 6. prosince 2019 17:24 )

Tenhle ničemný ulhaný lump oligarcha dosáhne toho, že se bude říkat: "Lže jako Babiš"

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa