Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Slova o hyenách rozlítila Polčáka. „Zeman je vůdce smečky,“ vypěnil europoslanec

Autor: Mii - 
22. září 2019
17:20

Pokud se máme bavit o hyenách, pak prezident Miloš Zeman je vůdcem jejich smečky. Myslí si to europoslanec Stanislav Polčák (STAN), kterého hlava státu v nedělním pořadu S prezidentem v Lánech na Blesk.cz přirovnala k tomuto pouštnímu zvířeti. Zeman tak udělal kvůli Polčákově dřívějšímu výroku, ve kterém politik zmínil, že by souboj prezidenta s nejvyšším státním zástupcem mohla „vyřešit příroda“. Europoslanci vadila možná abolice pro premiéra Andreje Babiše (ANO), která by se podle nového vyjádření Hradu týkala celé premiérovy rodiny.

„K dnešním výrokům prezidenta Zemana uvádím, že největší politizaci případu Čapí hnízdo předvedl on sám slovy, že když NSZ (Nejvyšší státní zastupitelství, pozn. red.) rozhodne o obnově trestního stíhání, tak on vše zastaví. A pokud prezident Zeman mluvil o střílení novinářů, na expremiéra Sobotku nabízel samopal, pak on je vůdce smečky,“ napsal v neděli Polčák.

Europoslanec reagoval na slova, která v neděli pro Blesk pronesl prezident. Ten popisoval, co říká na původní Polčákova slova. „Tak samozřejmě, že to myslel, že si přeje moji smrt, ale protože není příliš zajímavý, tak já bych se jenom vrátil k první části jeho názoru - a to je, že Pavel Zeman zruší ono rozhodnutí Šarocha a Erazíma těsně před uplynutím lhůty, kdy tedy já už zřejmě budu podle jeho názoru mrtvý. Toto je, protože Polčák je opoziční poslanec, europoslanec, jasný důkaz zpolitizování celého tohoto případu,“ řekl Zeman.

Ovčáček zmínil hlubokou nenávist

Polčák totiž ve čtvrtek na twitteru uvedl, že ve sporu o Babišovo trestní stíhání a jeho možnou abolici už pomůže jen vyšší síla. „Doufám, že nejvyšší státní zástupce rozhodne o zrušení usnesení městského státního zastupitelství až v samém závěru lhůty. Můžeme si jen přát, že souboj Zeman vs. Zeman do té doby rozhodne příroda,“ uvedl europoslanec.

Video  Zeman si nemyslí, že je monarchou. Kritiky abolice sestřelil  - Blesk TV
Video se připravuje ...

To Zeman označil za hyenismus. „Víte, mezi lidmi pobíhají i hyeny a musíme se smířit s tím, že život není park, že život je džungle a že v té džungli se občas nějaká hyena objeví,“ sdělil prezident.

Polčák hned v pátek vysvětloval, že svůj příspěvek nemyslel tak, jak si to většina lidí vykládá. Odmítl i reakci prezidentova mluvčího Jiřího Ovčáčka, který se ptal, „jak toto může být demokratická opozice“ a „jak někdo v nenávisti dokáže klesnout tak hluboko“.

I tak ale Polčák za svá slova schytal kritiku i od svých kolegů. „V demokracii spolu mnohdy musíme umět i nesouhlasit. Dnes nesouhlasím s panem europoslancem Stanislavem Polčákem. Myslím si, že jeho výrok o přírodě byla hloupost,” uvedl šéf STAN Vít Rakušan.

Neodporuji si, míní prezident

O Polčákovi byla řeč v rámci komentáře Zemana k možné abolici pro premiéra. Prezident uvedl, že v případě, že by nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman zrušil rozhodnutí státních zástupců Jaroslava Šarocha a Martina Erazíma o konci stíhání Babiše v kauze Čapí hnízdo, abolici by udělil i jeho rodinným příslušníkům, kteří byli rovněž stíhaní.

Podle Zemana to neodporuje jeho dřívějšímu názoru, že „abolici v žádném případě neudělí“, jak se nechal slyšet během debaty na České televizi při prezidentských volbách v roce 2018. Abolici by prezident udělil na základě spisů státních zástupců, což je podle něj něco jiného, než kdyby jednal náhle.

Video  Zeman o abolici pro Babiše i Moniku, 17. listopadu, nemocnici i strachu  - Blesk TV
Video se připravuje ...

hejhej ( 23. září 2019 15:29 )

panda82:
Polčákovi bije srdce za půl mega měsíčně, jinak jde proti lidem ČR. Polčák je zrůda !!!!

panda82 ( 23. září 2019 08:17 )

proč žebrá, plat EU mu nestačí?

panda82 ( 23. září 2019 08:14 )

o Polčák se spletl, hyena je on a smečku hyen má kolem sebe on,jak může takový člověk být europoslancen, prezentovat Česko , tam by měl být člověk kterému bije srdce za české občany, ne si vymýšlet svým nemocným mozkem svou zlobu, a urážet, brát za tohle nekřesťanské peníze a ještě si zřídit účet na podporu, to by si snad ty urážky Česka měl financovat sám, a nenechat se podporovat hyenami

Brichacek ( 23. září 2019 08:12 )

Jak vono to je o těch bozích mlejnech??? Polčáku vono to fskt funguje tak se těš.

Avada-kedavra ( 23. září 2019 06:56 )

Každý blb co se topí v zlosti a bezmoci se uchyluje k sprostotám a urážkám brejloune

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa