Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Zeman prozradil, proč chtěl s metálem pro Gotta počkat. A přidal slova o závisti

Aktualizováno -
2. října 2019
10:35
Autor: kal - 
19. září 2019
20:40

Prezident Miloš Zeman letos 28. října nezmíní mezi vyznamenanými na Pražském hradě jméno zpěváka Karla Gotta, který trpěl akutní myeloidní leukemií a 1. října zemřel. Zeman to ještě před Gottovou smrtí zdůvodnil slovy, že zpěváka odmítajícího návštěvy nechce rušit. Prezident na TV Barrandov v polovině září také potvrdil, že seznam vyznamenaných pro letošní rok už má hotový, ocenění to v tuto chvíli vědí, a že znovu čeká i kontroverze.

„Pokud vím, tak Karel Gott odmítá veškeré návštěvy, a nechci ho tedy vyrušovat tím, že by musel do Vladislavského sálu přebírat vyznamenání,“ uvedl Zeman ještě před smrtí zpěváka. Připustil přitom, že i v letošním roce může za některá jména sklidit kritiku. Ale předem ji přisoudil závisti těch, kteří ocenění nedostanou.

Karel Gott dostal v roce 2009 od Zemanova předchůdce Václava Klause medaili Za zásluhy I. stupně. Prezident při zářijové návštěvě Srbska řekl, že měl letos se zpěvákem v Lánech dojednanou schůzku.

„Pak do toho ale přišla zpráva, že má zápal plic. No a když se uzdravil, tak bohužel je teď další zpráva. I vaším prostřednictvím mu mohu popřát, aby bojoval, protože podlehnout nemoci je vždy snadné a bojovat s nemocí někdy vyjde, někdy nevyjde, ale vždycky se to má zkusit,“ řekl Zeman. Nakonec 2. října v 10 hodin přišla ta nejsmutnější zpráva: Karel Gott v noci zemřel.

Úmrtí zpěváka Karla Gotta je nesmírně zarmucující zpráva pro celé Česko, uvedl pak prezident Miloš Zeman. Gott se podle něj rozdával druhým, daroval svůj život celým generacím.

Právě v Srbsku Zeman naznačil, že by Gotta ocenil vyšším státním vyznamenáním, ale nejdřív v roce 2020. „Teď už je ten seznam uzavřený,“ řekl.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

luder ( 4. října 2019 07:10 )

Tady se podívejte, jaké nemoci prezident Havel prodělal:
*** operace hemeroidů *** těžký zápal plic, zánět pohrudnice a absces na plicích *** podezření z recidivy onemocnění z roku 1983 *** operace břišní kýly *** chirurgické odstranění podkožní hnisavé výdutě *** „plánovaný chirurgický zákrok“ *** zlomené žebro po pádu ***léčba virového onemocnění komplikovaného zánětem plic *** akutní operace kvůli náhlému krvácení z polypu v ústní dutině *** zápal plic *** odstranění poloviny pravé plíce kvůli zhoubnému nádoru *** lehký průduškový zánět *** zvýšené teploty *** viróza horních cest dýchacích *** porucha ventilace v pravé části plicního laloku *** plastická operace, která zacelila otvor v kůži na krku po tracheotomii *** těžká operace tlustého střeva s pooperačními komplikacemi *** tracheotomie *** plastická operace, která zacelila otvor po tracheotomii *** operace, která zacelila vývod tlustého střeva *** porucha provzdušnění pravého středního laloku plic, opět tracheotomie *** porucha srdečního rytmu, začínající zápal plic *** viróza horních cest dýchacích *** porucha srdečního rytmu, začínající zápal plic *** nachlazení, dva dny domácího léčení *** začínající zápal plic včasná léčba zažehnala *** náhlý zánět průdušek při zahraniční cestě, třináct dní ve Vojenské nemocnici *** lehká srdeční arytmie, hospitalizace; ** nachlazení, jedenáct dní ve Vojenské nemocnici a domácí léčba v Lánech *** nevzdušnost části pravé plíce, léčba ve Vojenské nemocnici ***
zahleněná část pravé plíce, prezident předčasně ukončil zahraniční návštěvu *** zánět horních cest dýchacích *** lékař preventivně doporučil předčasný návrat z cesty po Asii kvůli dýchacím potížím *** „nalomená kost“ v noze po pádu…A další a další!

milan1959 ( 2. října 2019 12:29 )

Státní pohřeb měl být pro Karla Kryla (!) a ne pro normalizačního zpěváčka.

hodnotyzivota ( 20. září 2019 13:31 )

"Zeman je nejlepší prezident jaký tady kdy byl, chytrý, sečtělý, študovaný."
Podobně jsme smýšleli i my, proto jsme ho podporovali ve volbách a obhajovali
při různých útocích. O to více nemůžeme pochopit jeho konání. On, pokud by byl spravedlivý, tak
NEJPOZDĚJI loni měl na 100 % vědět, že tento rok vyznamená pana Gotta.

Všechna vyjádření o jeho vyznamenání od začátku nevzbuzují důvěru.

hodnotyzivota ( 20. září 2019 13:28 )

"Zeman je nejlepší prezident jaký tady kdy byl, chytrý, sečtělý, študovaný."
Podobně jsme smýšleli i my, proto jsme ho podporovali ve volbách a obhajovali
při různých útocích. O to více nemůžeme pochopit jeho konání. On, pokud by byl spravedlivý, tak NEJPOZDĚJI loni měl na 100 % vědět, že tento rok vyznamená
pana Gotta. Všechna vyjádření o jeho vyznamenání od začátku nevzbuzují důvěru.

housIista ( 20. září 2019 10:47 )

zavřete toho mentála už do blázince

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa