Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Babiš se Zemanem řešil Kosovo, Čapí hnízdo i „tunel za tisíc miliard“

Aktualizováno -
16. září 2019
20:50
Autor: ČTK, for - 
16. září 2019
18:55

Na pondělní večeři prezidenta Miloše Zemana a premiéra Andreje Babiše (ANO) v Lánech se oba státníci „zakousli“ do témat oduznání Kosova, státního příspěvku na solární elektrárny nebo politiky států V4. Premiér novinářům řekl, že krátce probrali i zastavení stíhání v kauze Čapí hnízdo, kde prý oba počkají na postoj jiného Zemana – nejvyššího státního zástupce Pavla Zemana. Babiš se Zemanem měli dvě společná setkání v jeden den, už odpoledne se viděli na vládě při schvalování státního rozpočtu.

„Jednal jsem s panem prezidentem hlavně o zahraniční politice. Informoval jsem ho o závěrech setkání premiérů V4 a reprezentantů západního Balkánu,“ uvedl Babiš a dodal: „Pan prezident organizuje setkání prezidentů V4 začátkem října i za účasti prezidentů Srbska a Slovinska.“

Chybět nemohla ani zmínka o Kosovu, o kterém se Zeman cestou do Srbska zmínil, že ho nesnáší. A které by podle něj Česko mělo přestat uznávat jako samostatný stát. „Pan prezident mi vysvětloval jeho pozici, kde se odvolával na usnesení Sněmovny, která kdysi dávno vyzvala Topolánkovu vládu, aby neuznala Kosovo,“ zmínil Babiš, aby připojil: „Určitě to budeme řešit na koordinační schůzce pro zahraniční politiku. Nemůžu sám za vládu o tom rozhodovat.“

Oba státníci se vrátili i k jednání o rozpočtu a Zemanově hlavní výhradě, kterou je vysoký příspěvek majitelům fotovoltaických elektráren. „Říkám tomu tunel za tisíc miliard,“ řekl premiér. „Myslím si, že je to překompenzováno. Havlíček přijde s konkrétním řešením. Vidíme možnost ve snížení příspěvku státu až o šest miliard,“ dodal.

Dotaz o Čapím hnízdu komentoval Babiš stručně: „Mluvili jsme o tom krátce. On i já počkáme na přezkum státního zástupce.“

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

xiioma ( 17. září 2019 09:47 )

Zeman si dělal vlastní zahraniční politiku, v rozporu s vládou, a Babiš si objednal ukončení trestního stíhání. Vážně se v tom hnusu ještě společně porochnili.

Avada-kedavra ( 17. září 2019 05:23 )

Nejlepší politici po roce 1989 a bez diskuse!Hlavně at uz ten hnus z demobloku sluničkářskej ve volbach jde do kopru!At žije ANO a Babiš 👍👍👍👍🍀🍀🍀🍀❤❤❤

Nedazat ( 17. září 2019 04:25 )

Zástupné téma vyvolává orgasmus u voličů Zemana a AliBabi a jsou schopni druhé s jiným názorem, ukamenovat !!A o to právě Zemanovi především jde !!!Vždy nadhodí nějaké téma předem vykalkulované vzhledem k náladám ve společnosti a čeká zda a jak se toho ujmou hlavně jeho sympatizanti a voliči !! Předem ví, že tím rozštěpí společnost tak, že jedni si ťukají na čelo a ti druzí se k němu přimknou, jako ke spasiteli !?! Což jde z mnoha příspěvků zde si přečíst !!Tím si vytváří poslušnou a nemyslící masu lidí, ale také snadno ovladatelnou !!!!!!!! No a AliBaba, jako v tomto případě jednou prohlásí, že Kosovo není na pořadu dne (proč taky...), nebude se řešit a za dva dny změní názor, po schůzce se Zemanem, že se Kosovo bude řešit ?!? Tak, co si má soudný občan o svém premiérovi myslet....?!? A nejen to !?! Co tedy AB je ?! Pohůnek Hradu, patolízal,křivák, lhář ,prezidentova loutka ?!? Od všeho trochu....!?! ANO,bylo líp.
Je to marný, lidi jsou prostě blbí, schopnost být nestranný, nezaujatý a objektivní má asi tak 0,1% populace. Někteří klesli tak nízko, že už ani nejde o starou hru Rusko versus Západ, kterou se teď někdo snaží za každou cenu oživit, ale někomu stačí tak málo jako že to navrhnul Zeman nebo že by to třeba Babiš podpořil.
V životě by mě nenapadlo, že někdo může být tak hloupý, omezený, tupý a zmanipulovaný, že by mohl posuzovat odtržení Kosova a jeho uznání a odvolání toho uznání podle toho, kdo to navrhnul.
Proto je ta předstíraná demokracie takový bordel. Strana A navrhne dobrý zákon. Nemůže být schválen, protože by za to A dostala body a chválu a pomohlo by jim to v příštích volbách. Takže ostatní strany musí ten návrh zkritizovat, rozcupovat ty, kteří to navrhli, přijít s pozměňovacími návrhy jen proto, aby to mohl být i jejich zákon anebo to rovnou zamítnou, i když ví, že to je dobré. Žabomyší války idiotů, kteří nejsou schopni se sjednotit a táhnout za jeden provaz pro Českou rep., M.Byra.

Nezadat ( 16. září 2019 22:29 )

Pokud by jsme neměli v čele tyto dva,tak už by nám koukali jen paty z EU řiti.Tam sprachsprostě nás táhly demokratické liberální strany v čele fialkou a dalším ksindlem konče dementním knížetem.

vagin-analev ( 16. září 2019 21:57 )

Je potřeba změnit ústavu. Pokud je prezident ožra.lí dem.ent a předseda vlády agent STB a zloděj tak nemohou o ničem rozhodovat.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa