Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Babiš řekl detaily k centru pro 50 syrských sirotků. Vyjde na 65 milionů

Autor: ČTK - 
23. dubna 2019
11:10

Centrum pro syrské sirotky by podle premiéra Andreje Babiše (ANO) mělo stát zhruba 65 milionů. Projekt už je domyšlený do detailu včetně vybavení, sportovišť a školy, napsal na svém facebooku. Chce založit nadaci, která s financováním vesničky v Sýrii pomůže.

Na projektu pracuje firma Cubespace, která staví modulové domy. Její zástupce Martin Kokta minulý týden s Babišem o projektu jednal, výsledkem by mělo být centrum pro asi 50 dětí. Podle Babiše jde o kompletně český produkt, který se vyrobí v ČR a následně v kontejnerech přepraví do Sýrie. „Máme i vybraný pozemek,“ uvedl premiér. „Čekáme teď na vyjádření syrské strany, která musí dodat informace o legislativě k novostavbám,“ doplnil.

O projektu Babiš hovořil už v únoru s tím, že by nebylo efektivní, kdyby takovou iniciativu organizovaly vládní úřady. V únoru také požádal prezidenta syrské pobočky humanitární organizace Červený půlměsíc, aby zjistil, za jakých podmínek by centrum mohly postavit syrské stavební firmy.

Svoji verzi projektu podle Babiše organizace zatím přímo jemu nedodala, má ji už ale k dispozici česká velvyslankyně v Damašku Eva Filipi. Česko také čeká na vyjádření syrské strany, která musí dodat informace o legislativě k novostavbám.

Loni začala europoslankyně KDU-ČSL Michaela Šojdrová mluvit o projektu na přemístění 50 syrských sirotků z Řecka do Česka, Babiš ho ale označil za nesmyslný. Tvrdí, že lepší je pomáhat sirotkům přímo v jejich vlasti.

marmat ( 24. dubna 2019 18:13 )

zdenkku - co jste zatím/dosud udělal, abyste si je osvojil ? NIC Vám totiž nebrání podat si žádost!!! Třeba jako vychovatel v té Syrii. Aspoň se nebudete muset "koukat" na Babiše a my si taky oddechneme. Zabijete mnoho much jednou ranou

marmat ( 24. dubna 2019 18:09 )

ctrlcopy: Jemu za zdržování a marněný čas populistickou kašpařinou a nám vlastně to samý ...Adrenalín může být přece pozitivní a nikoliv vyvolaný něčí (Šojdrovic) "jalovou ambicí"

marmat ( 24. dubna 2019 18:04 )

Už těch zdenkkových/junexilových/paroubkuvkyj/anonym01......klonů ubývá....Jedou nadávky dokola a jsou pro smích ostatním....znalosti chybí dlouhodobě (nikdy nebyly) a asi už došly i prachy sponzorům. Proto se zde i DISKUTUJE !!!!!!!!

marmat ( 24. dubna 2019 18:00 )

zdenkku: sorry jako....mám čisto i v hlavě a píšu kde a jak a v kolik je mi libo! To, že Vám nevoní moje komentáře, Vaší Ultra/JEDNODUCHOSTI je zcela Váš trabl

marmat ( 24. dubna 2019 17:56 )

Každý (i Anti-Babiš volič ) uzná , že premiér NEUHNUL z kvót a nepropůjčil se rozvířené, populistické (nepřipravené) a hysterické akci Euro/poslankyně Šojdrové

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa