Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Kolaps „první dámy“? Šefčovič má doma lásku ze studií. Rozvedená Čaputová hudebníka

Autor: bud - 
25. března 2019
05:00

Už nadcházející víkend Slováci rozhodnou nejen o tom, jestli do prezidentského úřadu zasedne Zuzana Čaputová, nebo Maroš Šefčovič, ale také kdo se bude po jejich boku účastnit diplomatických událostí. Pokud vyhraje Čaputová, stane se prvním mužem Slovenska její partner Peter Konečný, který se živí jako hudebník a fotograf. Po boku Šefčoviče naproti tomu stojí manželka Helena, kterou poznal před více než čtvrtstoletím v Moskvě během studií. A která nyní dle informací Blesk Zpráv zkolabovala.

Ve volebních preferencích na prezidentskou funkci momentálně vede právnička Zuzana Čaputová, kolem které se v poslední době vyrojily spekulace o tom, s kým žije a proč to tají. V roce 2018 se totiž rozvedla s manželem Ivanem Čaputem, s nímž má dvě dcery. Právě s dcerami momentálně sama žije v městě Pezinok.

Přítel Čaputové píše poezii a fotí

Jejím současným partnerem je Peter Konečný, který by se v případě úspěchu ve volbách pravděpodobně ujal protokolárních povinností po boku své přítelkyně – prezidentky. Čaputová o něm prohlásila, že je momentálně její velkou oporou, přestože spolu zatím nežijí.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Zuzana Čaputová (@zuzana_caputova),Úno 28, 2019 v 9:24 PST

Peter je hudebník, fotograf, textař. Píše a překládá poezii. Je jazzový kontrabasista a baskytarista. Byl součástí projektu „Veľkí herci malým deťom“ jako autor a textař několika písní, jejichž výtěžek putoval na dětské onkologie. Jako textař spolupracoval také na dobročinném projektu „Úsmev ako dar“. Ve volném čase fotí a mnohé moje fotky fotil právě on. Peter je dobrý a slušný člověk, kterého si velmi vážím,“ napsala o něm Čaputová na sociální síti.

S jednou ženou od studií

Naproti tomu momentální eurokomisař a kandidát s nižšími preferencemi Maroš Šefčovič je léta ve vztahu se svou studentskou láskou Helenou. Poznali se na přelomu 80. a 90. let v Moskvě, kde tehdy oba studovali. Společně mají tři děti – nejmladší Maroš se narodil v roce 1999.

Maroš Šefčovič s manželkou Helenou. Maroš Šefčovič s manželkou Helenou. | Profimedia

Helena Šefčovičová byla učitelkou v Bratislavě, později ale kariéru upozadila kvůli svému muži, který působil jako diplomovat a často měnil zemi svého působení. Ona proto obvykle pracovala na různých pozicích v rámci ambasády nebo se věnovala společenským aktivitám.

„Konzulární věci jsem dělala během let, kdy působil jako diplomat v Otavě a Zimbabwe, v době, kdy jsme měli malé děti. Později jsem podle tabulek a pravidel nemohla pracovat, ale přesto jsme se s většinou manželek vždy snažily něco organizovat. A protože jsme tehdy měly malé děti, tak jsme organizovaly akce jako Mikuláše, dny dětí, novoroční koncerty… U nás byl vždy dům plný dětí. Kromě toho jsem vždy měla potřebu i milou povinnost pracovat v mezinárodních ženských organizacích a v různých evropských klubech žen,“ řekla o sobě Šefčovičová v rozhovoru pro deník Plus Jeden deň.

Anketa
Koho byste chtěli za slovenského prezidenta?
počet hlasujících: 4110

Kolaps manželky kandidáta

V poslední době čelila například internetové kritice a výsměchu kvůli svým grimasám. Těmi před kamerami „častovala“ novináře, když se Šefčoviče ptali na otázky typu údajného propojení Roberta Fica s kontroverzním podnikatelem Mariánem Kočnerem, zapleteným do kauzy vraždy Jána Kuciaka.

Jak Šefčovič prozradil Blesk Zprávám, jeho žena však o víkendu skončila v nemocnici. Zkolabovala. „Byla na pár hodin hospitalizovaná v nemocnici. Zkontrolovali ji a ubezpečili se, že je v pořádku, ujistili se, že má dostatek živin a minerálů, abychom ji mohli vzít zpátky. Chválabohu je všechno v pořádku, ale doporučili jí, aby byla ve větším klidu, což budeme dělat,“ řekl Blesk Zprávám Šefčovič po návštěvě v Lánech u českého prezidenta Miloše Zemana.

asijo ( 25. března 2019 15:48 )

Ušáci můžou,oni vraždí demokraticky,navíc se vymluví,že to byly mladí teroristi.

blamal ( 25. března 2019 13:43 )

Toho Fischera, ktery hned po ohlaseni sve kandidatury na prezidenta zacal lezt v rozhovorech do zadku Ovarovi s tim, ze se mu libi, jak je Ovar jiny a jde proti proudu? No bodejt. Uz se mu nechtelo dal pracovat ve STEM, zastesklo se mu po velvyslaneckem postu, tak Ovarovi pomoh, rozmelnil hlasy a bylo to. Slizak mazlavy.

blamal ( 25. března 2019 13:39 )

Ta Sefcovicova manzelka se nema co ksichtit, kdyz jeji muzicek dostane legitimni otazku na sve vazby na gaunery Fica a spol. Chce bejt prezident? Tak at se snazi. Jeho stara mu timhle blbym a trapnym chovanim skodi, a je kupodivu, ze se na ambasadach, kde jeji muz slouzil, nenaucila decentnim a slusnym zpusobum. A kdyz si toho logicky lidi vsimnou a zkritizuji to, tak kolabuje? At jde do prkvancic, to by si Slovaci s takovouhle prvni damou fakt pomohli. Tak snad zvoli Caputovou. Navic Sefcovice prijal jeste pred volbou Ovar, coz je buranske a blbe chovani, ale jasne, kandidat studoval v Moskve,tak je to kamos a mohli by kecat rusky a lizt do zadku Putinovi spolu. Slovensko, drzim palce!

bruno0505 ( 25. března 2019 12:31 )

z ktorej si ty usiel

naidka ( 25. března 2019 10:01 )

Kde se vzala tu se vzala nějaká Čaputová a Slováci jsou z ní PAF.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa