Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Babiš je opět šéfem ANO, našel 13 odpůrců: Hádky s mluvčí a zlost u Čapího hnízda

Aktualizováno -
17. února 2019
19:00
Autor: Jan Kálal, Jakub Veinlich, trm - 
17. února 2019
07:30

Premiér Andrej Babiš je na další dva roky předsedou hnutí ANO, v neděli ho zvolili delegáti sněmu na pražském Chodově. Z 238 delegátů jich 206 bylo pro, 19 se zdrželo a 13 bylo proti návrhu. Babiš už předtím nastínil své plány: dostat Česko mezi deset nejvyspělejších států na světě, sjednotit rozdělenou zemi a nebo skoncovat se šmejdy, kteří stojí za byznysem množíren. Delegáti potvrdili také šéfa poslanců Jaroslava Faltýnka na postu 1. místopředsedy. Nejvíc se prý Babiš hádá se svým PR týmem a zmínka o Čapím hnízdě ho vytočila. Blesk Zprávy sledovaly celostátní sněm ANO podrobně online.

  • Předsedou ANO je na další dva roky Andrej Babiš, tentokrát získal ale podporu „jen“ 86,6 procenta delegátů. Sekundovat mu nadále bude šéf poslanců Jaroslav Faltýnek v roli 1. místopředsedy. 
  • Řadovými místopředsedy jsou ministr životního prostředí Richard Brabec, bývalý brněnský primátor Petr Vokřál, šéf Sněmovny Radek Vondráček a středočeská hejtmanka Jaroslava Pokorná Jermanová. 
  • Babiš opakovaně zdůrazňoval, že ANO je hnutím pro všechny. A zmiňoval jeden plán za druhým. Nadcházející evropské volby by chtěl vyhrát.

Sněm hnutí ANO
Filtr:
Vše Důležité Foto Video Sociální sítě
Zobrazit nové zprávy
Datum:
18:50
17. 2. 2019

Sněm hnutí ANO skončil, děkujeme vám všem za pozornost, kterou jste věnovali našemu online zpravodajství. Politické novinky nejen v Česku budeme dál sledovat ve formě článků. Zatímco nejsilnější vládní hnutí má o svém vedení jasno, u jeho koaličního partnera je ještě všechno otevřené. Sociální demokraty čeká sjezd 1. a 2. března.

Místopředseda hnutí ANO a moderátor sněmu Richard Brabec vybízí předsedu Andreje Babiš, aby se ujal závěrečného slova (17. 2. 2019) Je po sněmu. Hnutí ANO si zvolilo nové vedení i předsednictvo a sněm skončil. V předsednictvu usedne také karlovarská hejtmanka Jana Mračková Vildumetzová, která byla mezi delegáty v růžovém kostýmku nepřehlédnutelná (17. 2. 2019) Úklid a domů. Volební sněm hnutí ANO skončil o hodinu dřív, než vedení původně plánovalo (17. 2. 2019) Závěrečná fotka s předsedou. Členové hnutí ANO z Královéhradeckého kraje si pořídili na památku pátého volebního sněmu hnutí fotku s Andrejem Babišem (17. 2. 2019)
18:45
17. 2. 2019

Delegáti na Chodově mají za sebou poslední hlasování, ve kterém schválili závěry sněmu. „Držme si palce, bylo by fajn, kdybychom evropské volby vyhráli. Máme nové předsednictvo, to si hnedka sedne. Ještě jednou děkuji za důvěru a jdeme dál,“ řekl předseda Andrej Babiš na závěr. Pak ale dal ještě květinu hejtmance Jaroslavě Pokorné Jermanové se slovy: „A ještě přejeme, paní kolegyně, aby všechno dobře dopadlo, protože směřujeme na průměr 2,1 dítěte. Takže tři.“

Těhotná místopředsedkyně hnutí ANO Jaroslava Pokorná Jermanová dostala od předsedy Andreje Babiš na závěr volebního sněmu kytku, pusu a přání, ať porod dobře dopadne ( 17. 2. 2019) Těhotná místopředsedkyně hnutí ANO Jaroslava Pokorná Jermanová dostala od předsedy Andreje Babiš na závěr volebního sněmu kytku, pusu a přání, ať porod dobře dopadne ( 17. 2. 2019)
18:30
17. 2. 2019

Po volbě předsednictva v ANO určili také složení své rozhodčí a smírčí komise a také kontrolní komise. Sněm na Chodově míří do finále.

18:00
17. 2. 2019
!

Jasno už je i o novém složení předsednictva ANO. Jeho členy jsou Roman Kubíček, Jan Volný, Jana Pastuchová, Jan Říčař, Tomáš Macura, Ladislav Okleštěk, Jana Mračková Vildumetzová a Martin Kukla.

17:45
17. 2. 2019

Podívejte se na celý záznam z tiskové konference hnutí ANO po zvolení všech místopředsedů:

Video  
Video se připravuje ...
17:40
17. 2. 2019
!

Když Blesk Zprávy zmínily v souvislosti se vzpomínkami na Babiše také Čapí hnízdo, předseda ANO ostře a obsáhle opáčil: „Čapí hnízdo jste si vytvořili vy. Vy jste za 30 let a první desítky let totálního rozkrádání našeho hospodářství tradičními zkorumpovanými demokratickými stranami, kde tady byly rozkradené banky, vy jste tady z Čapího hnízda, kde mimochodem Česká republika dostala peníze a moje bývalá firma vrátila peníze, takže bilance České republiky je +48 milionů, tak vy jste z toho tady snažili lidem vsugerovat, že je to nějaký velký problém. Žádný problém to není, nebyla žádná korupce, nebyl žádný podvod, nebylo nic. Nemáte zkrátka nic, protože nemůžete hnutí ANO nic vyčíst. Jenom se hledaly nějaké věci. A dobře víte, že kdybych nebyl v politice, Čapí hnízdo, 12 let stará věc, nikdy by nebyla na stole.“

Video  
Video se připravuje ...
17:35
17. 2. 2019

„Určitě nejsme tradiční strana. Nejsme tradiční strana v tom, co se tady dělo v minulosti. Že tady byla korupce. Mohl jsem tady číst dvě hodiny věci, které se tady staly od listopadu 1989, všechny ty kauzy. Miliardy, o které lidi přišli kvůli tradičním stranám. Kdyby tradiční strany fungovaly, nikdy by hnutí ANO nevzniklo a nebylo by úspěšné,“ zmínil Babiš před novináři, aby pokračoval: „Na Babiše si budete vzpomínat – s přebytkovým rozpočtem, nejlepším. Se snížením dluhu, daňová kobra, kontrolní hlášení, EET plus 20 miliard. Investiční plán, digitalizace, vládní zmocněnec na sport, Dešťovka, program Voda, na to si vzpomenete. Co si vzpomínáte na ostatní, to nevím.“

17:30
17. 2. 2019
!

Na tiskové konferenci s nově zvoleným vedením Andrej Babiš znovu důraznil, že ANO je hnutím pro všechny. A vyčítat mu, že nestojí ani nalevo, ani napravo, je podle něj chyba. „Nejvíc se hádám s PR týmem,“ uvedl s odkazem na mluvčí Lucii Kubovičovou, která stála těhotná je po jeho boku. V nadcházejících evropských volbách by podle něj bylo úspěchem, kdyby ANO získalo víc než stávající čtyři mandáty.

Předseda hnutí ANO se svou těhotnou mluvčí Lucií Kubovičovou (17. 2. 2019)
17:17
17. 2. 2019

Prostor ke slovu dostali i místopředsedové hnutí. Když zmiňovali, co by chtěli zlepšit, skloňovali hlavně lepší komunikaci v rámci hnutí. Šéf Sněmovny Radek Vondráček pak vypíchl také partnerské vztahy s dalšími stranami napříč Evropou.

17:15
17. 2. 2019

„Máme program pro živnostníky, pokračujeme s digitalizací, pokračujeme ve snižování daní – to je další etapa EET. Máme velice konkrétní, jasný program do Evropy, kde prosazujeme naše zájmy. Ty volby budou stěžejní pro budoucnost Evropy. Máme program pro investice, připravujeme program pro mladé lidi,“ uvedl Babiš.

17:12
17. 2. 2019

„Máme jenom jednoho nového místopředsedu, pana předsedu Sněmovny, pana Vondráčka, který de facto nahradil pana Stropnického. Jsem rád, že naše hnutí je jednotné, že postupujeme dále v našem plánu pro lepší Česko,“ dodal předseda ANO a slíbil: „Nadále budeme řešit důchody, tam nás čeká návrh reformy. To znamená spravedlivé důchody, náprava důchodů určených v minulosti. Samozřejmě, ty profese, které by měly odcházet dřív do důchodu.“

Premiér Andrej Babiš s novou posilou ve vedení hnutí ANO. Post předsedy po Martinu Stropnické převzal Radek Vondráček (17. 2. 2019) Staronové vedení hnutí ANO. Jedinou novou figurou je nový místopředseda Radek Vondráček (17. 2. 2019) Nový člen vedení hnutí ANO - předseda Poslanecké sněmovny Radek Vondráček při svém kandidátském projevu (17. 2. 2019) Nový člen vedení hnutí ANO - předseda Poslanecké sněmovny Radek Vondráček při svém kandidátském projevu (17. 2. 2019)
17:10
17. 2. 2019

„Hnutí si dnes zvolilo staronové vedení. Nové vedení potvrzuje to, že jsme se stali nejenom stabilní součástí našeho politického systému, ale že hnutí je skutečně stabilní,“ uvedl Babiš na úvod tiskové konference.

16:52
17. 2. 2019

Babišovi ke zvolení  podle informací Blesk Zpráv pogratulovali šéf ČSSD a vicepremiér Jan Hamáček i předseda komunistů Vojtěch Filip.


Video  
Video se připravuje ...
16:45
17. 2. 2019
!

A papírové předpoklady se potvrdily. Místopředsedy ANO se stali Richard Brabec, Petr Vokřál, Radek Vondráček a Jaroslava Pokorná Jermanová. Tomáš Macura neuspěl. Nejsilnější podporu měl Brabec (213 pro, pět proti), dále Vokřál (192 pro, deset proti), Vondráček (168 pro, 12 proti) a Jermanová Pokorná (140 pro, 44 proti). Macura se 115 hlasy mezi místopředsedy neprorazil.

16:34
17. 2. 2019

Andrej Babiš dvakrát: Předseda hnutí ANO Andrej Babiš dostal na volebním sněmu hnutí, kde obhájil svou funkci, také svou karikaturu. Babišové tak byli na sněmu rázem dva. Premiér měl z fotky evidentně radost. 

Na sněm na pražském Chodově dorazil Babiš po týdenní dovolené v Alpách. Byl evidentně odpočatý a v obličeji výrazně opálený. 

Andrej Babiš dostal na volebním sněmu hnutí ANO svou karikaturu
16:25
17. 2. 2019

Delegáti ANO musí teď z pěti jmen vybrat jenom čtyři místopředsedy. O každém z pětice adeptů hlasují jednotlivě, musejí si ale hlídat, že neodevzdají pět hlasů - v tom případě by byla všechna jejich rozhodnutí neplatná. Papírově má nejsilnější pozizi Petr Vokřál se 13 nominacemi, Richard Brabec (11 nominací), Jaroslava Pokorná Jemanová (9 nominací) a Radek Vondráček (8 nominací). Tomáš Macura má jen jednu.

16:22
17. 2. 2019
!

Na znovuzvolení Andreje Babiše předsedou hnutí ANO rychle reagovali šéfové dalších stran. „Dycky Andrej,“ rýpe Pospíšil a zmiňuje cestu Česka na východ. Fiala vidí závislé ANO venku.

16:20
17. 2. 2019

U řečnického pultu se vystřídalo už všech pět kandidátů na předsedu hnutí ANO. Jako silný rétor se neprojevil ani jeden z nich. Z unylé dikce mírně vybočila snad jen Jaroslava Pokorná Jermanová, naopak šéf Sněmovny Radek Vondráček nebo brněnský exprimátor Petr Vokřál jako by si zakládali na monotónní dikci. Ani obsah s nějakou výraznější myšlenkou to nezachránil. Zněla slova o službě občanům, práci pro ně i pro hnutí nebo posilování koaličního potenciálu. 

15:55
17. 2. 2019

Premiér Babiš po vítězství na domácí půdě rozdával kromě úsměvů například i podpis na pouzdro mobilu.

Video  
Video se připravuje ...
15:50
17. 2. 2019

Delegáty ANO čeká volba řadových místopředsedů, během které obsadí čtyři posty. Zájem o ně mají ministr životního prostředí Richard Brabec, středočeská hejtmanka Jaroslava Pokorná Jermanová, bývalý brněnský primátor Petr Vokřál, šéf Sněmovny Radek Vondráček i primátor Ostravy Tomáš Macura.

15:35
17. 2. 2019
!

1. místopředsedou hnutí se stal na další dva roky Jaroslav Faltýnek, z 237 delegátů získal 190 hlasů, 21 lidí bylo proti němu, dalších 26 se zdrželo hlasování.

Video  
Video se připravuje ...
15:30
17. 2. 2019
!

Středočeská hejtmanka Jaroslava Pokorná Jermanová se vzdala nominace na post na 1. místopředsedkyni. Zdůvodnila to těhotenstvím a přáním Andreje Babiše, aby na druhém nejvyšším postu v ANO zůstal Faltýnek. Stejně se zachoval i bývalý brněnský primátor Petr Vokřál.

15:22
17. 2. 2019

Po té, co obhájil post předsedy hnutí ANO Andrej Babiš, přiblížila se volba prvního místopředsedy. Nominace získali dosavadní statutární místopředseda hnutí Jaroslav Faltýnek, místopředsedkyně Jaroslava Pokorná Jernamnová a bývalý brněnský primátor Petr Vokřál. 

„V Prostějově nemáme ve zvyku chodit okolo horké kaše,“  začal svůj kandidátský projev Jaroslav Faltýnek, který obhajuje post prvního místopředsedy hnutí ANO. „Umíme pořádně zabrat a tah na branku Andreje Babiše se zvyšuje,“ zmínil první důvod úspěchu, „a táhneme za jeden provaz. Jsme jednotní a plníme naše sliby, proto jsme byli úspěšní ve většině voleb, kterých jsme se zúčastnili,“ řekl Faltýnek před delegáty.

Jaroslav Faltýnek na sněmu hnutí ANO. Nedůležitější úkol pro něj je prý ve Sněmovně prosazovat zákony (17. 2. 2019)
15:15
17. 2. 2019

Podívejte se na reakci premiéra Andreje Babiše po dalším vítězství, kdy ho hnutí potvrdilo za svého šéfa.

Video  
Video se připravuje ...
Andrej Babiš se stal předsedou hnutí ANO na další dva roky. Vlevo je Jaroslav Faltýnek (17. 2. 2019) Předseda ANO Andrej Babiš přijímá gratulace ke zvolení od Jaroslava Faltýnka (17. 2. 2019) Předseda ANO Andrej Babiš přijímá gratulace ke zvolení od Jaroslava Faltýnka (17. 2. 2019)
15:10
17. 2. 2019
!

Premiér Andrej Babiš bude další dva roky předsedou hnutí ANO, zvolili ho delegáti 5. sněmu na pražském Chodově. Z 238 delegátů jich 206 bylo pro, 19 se zdrželo a 13 bylo proti návrhu. 

Premiér Andrej Babiš (ANO) dostal od delegátů ANO mandát předsedy hnutí na další dva roky (17. 2. 2019) Premiér Andrej Babiš (ANO) dostal od delegátů ANO mandát předsedy hnutí na další dva roky (17. 2. 2019)
15:00
17. 2. 2019

Delegáti krátce hlasovali o mandátu pro Andreje Babiše na postu předsedy na další dva roky. Výsledek se tentokrát nepromítl rovnou na tabuli, ale šla ho nejdřív ověřit volební komise.

14:57
17. 2. 2019

„Záleží mi na tom, aby naše země prosperovala, fungovala. Náš národ geneticky je určen k tomu, abychom hráli větší roli než doposud,“ uvedl dále Babiš a pokračoval: „Jsem tady, kandiduju, budu rád, když společně tu káru potáhneme ve prospěch našich občanů.“

14:55
17. 2. 2019
!

Babiš vypočetl, co už se jeho hnutí podařilo, zmínil například zavedení elektronické evidence tržeb nebo kontrolního hlášení. „Mám fotografickou paměť. Když se podívám na papír, hned vidím chybu a pamatuju si ji,“ prozradil. „Můžu vám slíbit, že když mě zvolíte, už se nezměním. Bohužel, je to tak, jsem už moc starej. Ale je dobře, že mám kolem sebe plno lidí, kteří mají na věc jiné názory,“ uvedl šéf ANO v kandidátském projevu. Program se ze zpoždění dostal do mírného předstihu.

14:45
17. 2. 2019

Na Chodově začala volba orgánů hnutí ANO. A s kandidátským projevem začal jediný adept na předsedu Andrej Babiš. Start měl poměrně vlažný, vyčetl novinářům, proč řeší to, že nemá vyzyvatele. Uvedl historické příklady u KDU-ČSL nebo ODS, kde byli také Pavel Bělobrádek nebo Mirek Topolánek bez soupeře.

Andrej Babiš věří, že ANO vyhraje po volbách do Poslanecké sněmovny i volby do Evropského parlamentu (17. 2. 2019)
14:25
17. 2. 2019

Na sněmu ANO už se konečně blíží volba nového vedení. Nejdřív je ale potřeba učinit zadost technikáliím, nejrůznějším zprávám o stavu hnutí. Například stav hospodaření hnutí přiblížil poslanec Jan Volný.

14:12
17. 2. 2019

Hnilička by Česko rád „vrátil na bednu“ i v kolektivních sportech, nejen v individuálních disciplínách. Přiznal, že nový zákon o podpoře sportu by byl prací na tři čtyři roky, proto vláda půjde cestou rychlejší technické novely.

14:10
17. 2. 2019

Vládní zmocněnec pro sport Milan Hnilička přiznal, že musel svoji prezentaci proškrtat - řadu čísel o sportu řekl už před ním premiér Andrej Babiš nebo ministr školství Robert Plaga. „Soudím, že v nejbližší době děti před barák nedostaneme. Proto potřebujeme srdcaře, kteří je přitáhnout ke sportu. Abychom měli nové Jágry, Nedvědy, Samkové a Sáblíkové. Bez rodičů to nepůjde,“ zmínil Hnilička, bývalý hokejový brankář a vítěz z Nagana, aby apeloval: „Bez trenérů to nepůjde.“ 

14:01
17. 2. 2019

Moderátor Richard Brabec po řeči Dzurilly prohlásil: „Když ho tak poslouchám, mám pocit, že je to poslední sněm, kdy budeme osobně. Příště sem pošlu nějakého avatara, který bude daleko štíhlejší, nebezpečně podobný Adamu Vojtěchovi.“

13:55
17. 2. 2019

Jako druhý z hostů vystoupil vládní zmocněnec pro IT a digitalizaci Vladimír Dzurilla. Novinkou by podle něj měly být předvyplněné formuláře, aby občané nemuseli kvůli všemu znovu vyplňovat základní údaje v komunikaci se státem. Objevit by se mělo i mobilní ID ve spolupráci s bankami tak, aby se člověk mohl bezpečně přihlásit údaji, které jsou důvěryhodné. „Chceme tvořit standardy, aby je jednotlivé standardy mohly sdílet,“ řekl. 

13:30
17. 2. 2019

Delegáti sněmu hnutí ANO se po obědě vrátili zpět k jednání, problém se zvukem se mezitím podařilo vyřešit, a tak se slova mohl ujmout první z hostů - místopředseda Rady pro výzkum, vědu a inovace Karel Havlíček. Vědcům by chtěl ulevit od administrativy, snížit ji na polovinu stávajícího stavu. Havlíček zmínil jako jeden z cílů „posunout Českou republiku do roku 2030 mezi nejinovativnější země Evropy“. Novou značkou Česka by podle něj mělo být „The Country for Future“, tedy Země pro budoucnost, místo stávající Krajiny příběhů (The Land of Stories). 

12:25
17. 2. 2019

Ministr Plaga se změnil v němou tvář. Přestal mu fungovat mikrofon u řečnického pultu, stejně jako všem u panelu řečníků. Plaga se sice ještě zkoušel chvíli mluvit, ale nikdo ho neslyšel, a tak Jaroslav Faltýnek a Jaroslava Pokorná Jermanová vyhlásili pauzu na oběd. Zvuk vypadl kompletně. "Nevíme, musíme to poštelovat," přiznali Blesku organizátoři sněmu. Sněm bude pokračovat ve 13:30.

12:20
17. 2. 2019

„Učitel musí být povoláním první volby,“ zmínil ministr školství Robert Plaga. Nově by podle něj měl ustat hon za počtem „hlav“ studentů, na které by byly navázané finanční prostředky. U platů učitelů přiznal, že i když nenarostou podle představ kantorů, nehrozí jejich odchody do zahraničí - tak, jako se tomu děje například u lékařů.

12:15
17. 2. 2019

Ministr životního prostředí Richard Brabec zrekapituloval, jaké programy nabízí jeho resort občanům. Včetně Dešťovky, u které ocenil, že ji už zná i prezident Miloš Zeman, "i když si myslel, že je to žížala". Brabec uzavřel vystoupení slovy: "Čekají nás opravdu velmi velké výzvy z hlediska životního prostředí... Kdo se nepřizpůsobí, zahyne."

Svou prací se pochlubil na sněmu hnutí ANO také místopředseda a ministr životního prostředí Richard Brabec (17. 2. 2019) Ministerská lavice. Někteří ministři za hnutí ANO seděli na volebním sněmu hnutí v první řadě. Chyběl například ministr obrany Lubomír Metnar, nebo ministr spravedlnosti Jan Kněžínek (17. 2. 2019)
12:05
17. 2. 2019

Ministr Dan Ťok rekapituloval, jak se v jeho resortu (ne)daří s výstavbou nových dálnic. Tabulkou se snažil podpořit to, že za jeho panování to není tak špatné jako za jeho předchůdců, jakkoli loni Česko otevřelo jen čtyři kilometry nových dálnic. Takový výsledek dává na vrub svých předchůdců, naopak slíbil výrazně víc nové výstavby. Mezi dalšími plány akcentoval rychlejší odstraňování nepojízdných aut z dálnic, elektronické dálniční známky nebo reformu bodového systému, který nově bude počítat s prohřešky pouze za čtyři nebo šest bodů. 

Ministr dopravy Dan Ťok mluvil na sněmu ANO o prioritách svého úřadu (17. 2. 2019) Ministr dopravy Dan Ťok mluvil na sněmu ANO o prioritách svého úřadu (17. 2. 2019)
12:09
17. 2. 2019

Na sněmu hnutí ANO zazněla i drobná kritika. Do vlastních řad „střílel“ například ostravský primátor Tomáš Macura, podle kterého by ANO mělo být přitažlivější.

„Problém ANO je, že máme malý koaliční potenciál a nejsme přitažliví pro mladé, myslící lidi...“ vyčetl problematické body hnutí Macura.

Politolog a geograf Michael Romancov si této výtky všiml na svém twitterovém účtu a zamýšlí se, zda vůbec směla zaznít…

11:55
17. 2. 2019

Třetím z ministrů u řečnického pultíku byl ministr zdravotnictví Adam Vojtěch, zmínil například to, že přebíral resort v době, kdy měl pověst černé díry. Rychle přešel k tomu, co všechno plánuje vláda udělat. "Všechny sestry dostanou dva tisíce korun měsíčně navíc. Sestry ve směnách dostanou až o 22 procent navíc," vyčíslil. Mezi řadou témat zmínil i dostupnost léčebného konopí - toho je v Česku stále nedostatek. Chtěl by zlepšit u zdravotnictví organizaci i kvalitu péče, asi jako většina jeho předchůdců.

Z ministrů vystoupil na volebním sněmu hnutí ANO také šéf zdravotnictví Adam Vojtěch (17. 2. 2019) Z ministrů vystoupil na volebním sněmu hnutí ANO také šéf zdravotnictví Adam Vojtěch (17. 2. 2019)
11:53
17. 2. 2019

Ministerstvo pro místní rozvoj, jak řekla Klára Dostálová, se chce zaměřit především na výstavbu nových bytů včetně sociálního bydlení. „Cíleně míříme do menších měst a na venkov, snažíme se zabránit vylidňování venkova,“ řekla ministryně Klára Dostálová delegátům na volebním sněmu hnutí ANO.

Jako další prioritu označila Dostálová změnu v získávání stavebního povolení. Dnes je tato lhůta téměř rok. „Naším cílem je změnit stavební právo v ČR,“ řekla Dostálová s tím, že návrh novely zákona je teď v připomínkovém řízení u různých institucí. V ideálním případě by měl zákon platit od ledna 2021. „Hlavním cílem je jeden úřad, jedno povolení a jedno razítko,“ popsala Dostálová hlavní přínosy chystaného zákona.

Stejně jako ministryně financí Alena Schillerová, dostala i Dostálová od ministerského předsedy Andreje Babiše květinu. Ani jedna z ministryň není členkou hnutí ANO.

Ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová představila priority úřadu - hlavním cílem je výstavba bytů a nový stavební zákon(17. 2. 2019) Ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová představila priority úřadu - hlavním cílem je výstavba bytů a nový stavební zákon (17. 2. 2019)
11:30
17. 2. 2019

Po tiskové konferenci se dění na sněmu ANO vrátilo zpět do sálu. Slovo dostali ministři, většinou nestraníci, první v řadě šéfka státní kasy Alena Schillerová. „Jen v souvislosti s novelou zákona snížíme DPH na vodné a stočné, točené pivo, služby – kadeřníci, řezané květiny – lidem zůstane 3,5 miliardy korun,“ řekla. Jde o součást novely zákona o elektronické evidenci tržeb, její třetí a čtvrté vlny. Od Babiše na závěr dostala květinu.

Své priority i splněné úkoly představila na sněmu i ministryně financí Alena Schillerová(17. 2. 2019) Ministryně financí Alena Schillerová dostala od premiéra Babiše na sněmu květinu(17. 2. 2019)
11:25
17. 2. 2019

Nabízíme celý záznam tiskové konference Andreje Babiše a lídryně pro evropské volby Dity Charanzové.

Video  
Video se připravuje ...
11:22
17. 2. 2019
!

Babiš před novináři zmínil i to, že by rád, aby na postu eurokomisařky pokračovala Věra Jourová. Předseda ANO by ale v příští Evropské komisi rád upravil její portfolio, kterým je v součanosti spravedlnost, ochrana spotřebitelů a otázka rovnosti pohlaví. "Největší problém pro nás je vnitřní trh," zmínil premiér na dotaz Blesk Zpráv. 

Euroženy hnutí ANO - eurokomisařka Věra Jourová, europoslankyně Markéta Dlabajová a lídryně kandidátky do eurovoleb Dita Charanzová na pátém volebním sněmu hnutí ANO (17. 2. 2019)
11:20
17. 2. 2019
!

Na dotaz Blesk Zpráv ale Babiš glosoval i to, že dva ze čtyř europoslanců zvolených za ANO v předchozích volbách se s hnutím rozešli. Jde o lídra z roku 2014 Pavla Teličku a jeho kolegu Petra Ježka. "Ve mně to zanechává životní zkušenost a samozřejmě velké zklamání, protože po prvních volbách se hnutí tak neaktivizovalo, jak teď čekáme. Dali jsme důvěru panu Teličkovi, který nás zklamal," řekl předseda.

"Je těžké vidět dopředu lidem do hlavy, jak se zachovají v nějakých situací. I v projevu jsem říkal, že mých personálních doporučení bude stále míň a nechám to na hnutí. Pokud někoho budu zase navrhovat, tak si to lépe prověřím. Myslím, že každý děláme chyby, tak proč si to nepřiznat," dodal Babiš.

11:15
17. 2. 2019

Andrej Babiš společně s Ditou Charanzovou vystoupili před novináři. „Myslím si, že veřejnost dobře vnímá její činnost a její boj za zájmy českých občanů, živnostníků, podnikatelů v Evropském parlamentu, který občas vymýšlí různé nesmyslné věci,“ řekl šéf ANO na adresu lídryně pro eurovolby. „Paní Charanzová byla víckrát vyhodnocena jako nejlepší europoslankyně vůbec. Je velice dobře, že naše dvě europoslankyně, paní Charanzová a Dlabajová, jsou aktivní,“ chválil Babiš.

ANO povede do evropských voleb Dita Charanzová (17. 2. 2019)
11:05
17. 2. 2019

„Česká hlava stěnu prorazí. To je moje naděje a to je moje víra,“ řekla na závěr své řeči Charanzová.

11:02
17. 2. 2019
!

„Úspěch se neměří podle propoceného trika, ale podle vstřelených gólů. Nám se pár takových gólů podařilo,“ pochválila svoji práci Dita Charanzová. „Potřebujeme průvan, potřebujeme vyčistit vzduch v Bruselu,“ řekla také a zmínila se i o migrační politice: „Kdo azyl nedostane, musí z Evropské unie odjet.“ 

Dita Charanzová shrnula na volebním sněmu dosavadní práci v Erovropském parlamentu, kam bude opět kandidovat. (17. 2. 2019) ANO povede do evropských voleb Dita Charanzová (17. 2. 2019)
10:55
17. 2. 2019

„Jsou za námi tisíce hodin práce a složitých jednání, kdy se snažíte o to nejlepší,“ uvedla na úvod svého projevu Charanzová. „Slíbili jsme zrušení roamingu, stalo se,“ řekla s tím, že se podařilo prosadit i zlevnění volání do jiných zemí EU. „V létě budeme volat do Chorvatska ne za 25 korun, ale za šest korun za minutu“. Řekla také, že společně s Martinou Dlabajovou podaly více než 3500 pozměnovacích návrhů.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Samo ( 17. února 2019 21:53 )

Prý se s přijetím 50 milionové dotace z EU nestal žádný podvod a jeho firma vrátila peníze státu. Ale to jsou 2 různé věci. Babiš sice prý peníze vrátil, ale ten podvod se stal. Oni to mají v rodině to podvádění. Když jeho Monika zapomněla údajně zaplatit clo za dárky z USA a celou věc vyštrachali novináři, tak to také vyřešil tak, že nařídil hlavní celní správě, aby vyměřila clo zpětně a zaplatil jej a také bylo podle něho všechno v pořádku. Ale nebylo a pochybuji o tom, že by obyčejný člověk vyvázl z takového průšvihu bez pokuty a kdyby to byl nějaký jeho odpůrce ve Sněmovně, tak by naši z Finanční správy na něho klekli a udělal by z něho bezdomovce. Jeho desetileté dluhopisy firmy Agrofert s 6% úroky jsou také podvod a Babiš tímto způsobem vyvede z Agrofertu 1 miliardu nezdaněných peněz. a takových leváren spáchalna své cestě do politiky nespočet.

jajas ( 17. února 2019 20:50 )

No úplný Colombo!

turbina ( 17. února 2019 20:22 )

To opravdu seniorkoblihovým hňupům nestačilo co s Čechy dělal gauner Husák, Bilak,Kolder ,Lenárt,Václavík a mnoho dalších komoušů ze Slovenska, Andreje Hlinku nevyjímaje ?

vagin-analev ( 17. února 2019 20:09 )

Já jako vagín analev plně podporuji agenta STB Bureše

marmat ( 17. února 2019 19:49 )

Víte, co je vrchol INTELEKTU ???? "diskuze" od 18.54 tzv. trolli ping-pong TO MUSÍTE !!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa