Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Soukup jde do politiky, založil si hnutí. Šéf TV Barrandov se na to postavil

Aktualizováno -
16. ledna 2019
20:40
Autor: pal, kal - 
16. ledna 2019
10:24

Šéf TV Barrandov Jaromír Soukup oznámil, že založil vlastní politické hnutí List Jaromíra Soukupa. Uvedl to ve středu večer v pořadu Moje Zprávy, kde se na toto prohlášení i postavil. Neupřesnil ale, že by chtěl hned kandidovat do Evropského parlamentu, jak tvrdil web Info.cz. A už vůbec nezmínil, že by rušil jakýkoli ze svých 11 pořadů. Mediální magnát jen uvedl, že už má dost slibů politiků a že chce mimo jiné prosadit jejich trestní odpovědnost za to, že Čechům zdražují život.

„Víte, že když něco řeknu, jde o velkou věc,“ spustil dramaticky Soukup. „Byl jsem první, který v Česku otevřel téma oligarchů a jejich triků... Pro řadu lidí jsem byl dokonce tak protivný, že mi loni na stole přistála prázdná nábojnice. Známý symbol pro výhružku vendetou,“ pochválil se a politoval zároveň.

Na adresu politiků zmínil: „Právě to jejich „mělo by se“ mě přestalo už definitivně bavit.“ Podle Soukupa se korupce přesunula rovnou do ohýbání zákonů a s tím chce sám něco dělat. „Rozhodl jsem se, že aktivně chci vstoupit do dění – bez výmluv a prázdných řečí. Úderem dnešního dne zakládám hnutí List Jaromíra Soukupa,“ prohlásil.

Konkurence pro Okamuru i křídlo Klausovo křídlo ODS

Soukupovo nové hnutí chce prý každý rok publikovat seznam věcí, které by se v daném roce daly změnit. A bude o to usilovat. „Pojďme prosadit trestní odpovědnost politiků za to, že nám zdražují život. Pojďme tyhlety lidi, kteří se pakují na náš účet, prosadit před soud,“ řekl šéf TV Barrandov a bil se v prsa: „Buďme vlastenci a braňme české národní zájmy.“

V případě volební účasti ať v evropských či dalších volbách může Soukupovo hnutí svým směřováním bojovat o voliče SPD Tomia Okamury a dalších uskupení sázejících na národní notu. A částečně i o lidi, kteří zatím dávají hlas ODS a ve straně jim je blízký spíš pohled Václava Klause ml. než stranického šéfa Petra Fialy.

„Je pravda, že již před časem jsem udělal spolu se svými nejbližšími spolupracovníky jedno závažné životní rozhodnutí. Bude mít vliv na vše: i na mé pořady v TV Barrandov,“ citoval původní Soukupovo dřívější vyjádření jeho web Tyden.cz.

Ve volbách Soukup už jednou pohořel

„Možná se budete divit. Už teď se těším na všechny ty ultra chytré a ověřené tipy všech haterů a koumáků, které mi budou předurčovat budoucnost,“ stojí dále v prohlášení.

Soukup se kolem politiky angažoval už dřív, připomíná ČTK, v minulosti pomáhal s financováním kampaně Straně zelených a později financoval Demokratickou stranu zelených, za kterou i neúspěšně kandidoval v roce 2009 do Evropského parlamentu.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Alexxx ( 17. ledna 2019 23:33 )

Takže génius českého showbyznysu si chce svou one men show užít i v parlamentu. Bude tam mezi svými. Člověk který se nebojí strkat své jméno už že skromnosti kamkoli co natočí tak bude asi i odhodlaný aby prorazil v kolbišti kde se držácí jen občas vymění aby se prodalo u pohádek kolegů o tom jak se obyvatelé mají skvělé.

Mar.tin ( 17. ledna 2019 23:05 )

Jinak se podívej na životopis té smažky s dredama. Myslím, že jsi proti němu jen takový ubohý smradlavý bezvýznamný hovínko na botě...

Mar.tin ( 17. ledna 2019 18:59 )

Mar.tin ( 17. ledna 2019 18:55 )

Přesně. A kdo má alespoň trochu zdravý rozum a IQ víc než 70, musí poznat, co je Soukup za debila a dá od jeho sekty rychle pracky pryč.

Mar.tin ( 17. ledna 2019 18:51 )

Takže Soukup bude v pohodě, nebojí se říkat věci jaké doopravdy jsou... No tak to určitě!!! Koukáte na ty jeho bláboly, jo? Já to viděl asi 3x a stačilo... Jenom denně každé ráno kouknu na net, jestli už je po mrtvici nebo ne.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa