Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

„Jedu synovi pomoct.“ Babiš odletěl do Švýcarska, na Národní třídu šel o půlnoci

Autor: ČTK, nkov - 
17. listopadu 2018
12:40

Premiér a předseda ANO Andrej Babiš brzy ráno odletěl za synem do Švýcarska, proto letos uctil 17. listopad s předstihem. Kytici na Národní třídě v Praze položil krátce po půlnoci, lidé ji ráno hodili do koše. Kvůli aféře, kterou rozpoutaly výroky jeho syna ohledně kauzy Čapí hnízdo, čelí předseda vlády výzvám opozice i části veřejnosti, aby podal demisi. Babiš již dříve uvedl, že jeho pětatřicetiletý syn z prvního manželství trpí schizofrenií a případ považuje za hyenismus novinářů. Prohlásil, že nikdy sám neodstoupí.

„Tento rok jsem uctil 17. listopad s předstihem, protože jsem brzy ráno odjel do Švýcarska za svým synem,“ uvedl Babiš. V krátkém videu ukázal, že na Národní přišel těsně po půlnoci. Mnozí opoziční politici kritizovali fakt, že předseda vlády přišel oslavit státní svátek v noci.

„I tento rok jsem na Národní třídu přijel uctít památku studentů a všech, kteří bojovali za svobodu a demokracii. Tento rok jsem přišel dřív, protože brzo ráno letím za svým synem do Švýcarska,“ řekl premiér. Z bytu, v němž žije se svou matkou, podle něj nemůže syn dva dny kvůli zájmu novinářů vycházet. „Jedu za ním, abych mu pomohl,“ dodal.

Babišova Modlitba pro Martu

Andrej Babiš mladší novinářům Seznamu Zprávy řekl, že byl kvůli kauze Čapí hnízdo unesen na Krym. Premiér tato slova přičítá jeho duševní nemoci. Už v pátek dal najevo, že se za synem do Švýcarska brzy chystá. Oba Babišové i dospělá dcera Babiše z prvního manželství čelí kvůli Čapímu hnízdu trestnímu stíhání. Policie nyní prověřuje také okolnosti pobytu Babiše juniora na Krymu.

Babiš letos ke kytici na Národní třídě připojil stuhu se slovy z písně Modlitba pro Martu. „Ať mír dál zůstává s touto krajinou. Zloba, závist, zášť, strach a svár, ty ať už pominou, ať už pominou. Toto si dovoluji popřát vám všem,“ řekl Babiš. V noci uctil také památku studenta Jana Opletala a události listopadu 1939.

Kauza Andreje Babiše mladšího

Andrej Babiš mladší Andrej Babiš Manželé Protopopovi

Vládní krizi rozpoutala reportáž Seznam Zpráv, ve které novináři vypátrali syna českého premiéra Andreje Babiše mladšího. Ten jim řekl, že byl kvůli kauze Čapí hnízdo proti své vůli odvezen na Krym. Premiér Babiš tvrdí, že jeho syn je psychicky nemocný a z ČR vycestoval dobrovolně. Na konci listopadu se pak ukrajinským reportérům ve spolupráci se serverem iRozhlas podařilo vypátrat přítelkyni Andreje Babiše mladšího.

Šesti opozičním stranám se v návaznosti na kauzu podařilo vyvolat hlasování o nedůvěře vládě, které vláda ustála.

Další vývoj v kauze jsme sledovali v online přenosu

marmat ( 18. listopadu 2018 18:57 )

Oni se nemuseli ze svých vazeb, kšeftů a vejvarů nikomu a NIKDY zpovídat...vyslali své lobisty a pak TO jelo už samospádem...Neuměj být JINÍ !!!

marmat ( 18. listopadu 2018 18:54 )

O ŽÁDNOU SVOBODU TADY PŘECE NEJDE ! JDE O HAPPENING KALOUSKA S POINTOU: "NÁM NIKDO CHAPADLA SEKAT NEBUDE-NIKDY!!!"

marmat ( 18. listopadu 2018 18:50 )

NO HROZÍ MIN.3 ROKY PODLE ŠVÝCARŮ.....

marmat ( 18. listopadu 2018 18:48 )

okjanhu: Každá "MAKETA tunelu" je na odpoutání pozornosti od MEGA TUNELŮ přece dobrá !!!?

marmat ( 18. listopadu 2018 18:45 )

Věřím PEVNĚ, že se mezi Kalouskovými trolly a davy "bojovníků za vlast" nevyskytovaly žádné samoživitelky....Pokud nemluví Babiš o své obrovské charitativní činnosti, měl by to NĚKDO (třeba MORAVEC lidem připomenout/zmínit)!!! Vše dlouho před vstupem do politiky !!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa