Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Stropnický je znovu v nemocnici. Zrušil i cestu do Vatikánu

Autor: Jakub Veinlich - 
18. dubna 2018
11:24

Už na konci minulého týdne Blesk Zprávy přinesly informaci o zdravotních problémech ministra zahraničí Martina Stropnického (ANO). Před týdnem skončil v nemocnici s krční páteří. Neúčastnil se tak ani zasedání Výboru hnutí ANO, který jednal o návratu k vyjednávání o vládě s ČSSD. Po týdnu je podle informací Blesk Zpráv Stropnický znovu v nemocnici.

„Z členů vlády se omlouvá Martin Stropnický – ze zdravotních důvodů,“ zahájil dnes Radek Vondráček (ANO) jednání Poslanecké sněmovny. „Pan ministr má zdravotní komplikace. Konec konců vám je minulý týden sám potvrdil,“ řekla Blesk Zprávám mluvčí ministerstva zahraničí Irena Valentová.

„Byl jsem na dlouho plánovaném vyšetření krční páteře. A protože mi bylo řečeno, že pro toto vyšetření je dobré zůstat dva tři dny v nemocnici, tak jsem to podstoupil,“ řekl šéf české diplomacie Blesk Zprávám minulý pátek.

„Z důvodů doléčení potíží s krční páteří, rozhodl ošetřující lékař ministra Martina Stropnického vyměnit ambulantní péči za několikadenní hospitalizaci,“ doplnila během dopoledne pro Blesk Zprávy ředitelka tiskového odboru ministerstva zahraničí Michaela Lagronová. 

Hospitalizace Stropnického má jeho léčení urychlit. „Jeho léčba v klidovém režimu a rehabilitace tak budou podstatně účinnější,“ doplnila Lagronová.  

Martin Stropnický tak chyběl také při společném zasedání sněmovního Zahraničního výboru a Výboru pro obranu, které řešily postoj České republiky k útoku na Sýrii.

„Pan ministr Stropnický je v tuto chvíli hospitalizovaný, na výboru měl zastoupení,“ potvrdila Stropnického hospitalizaci jeho vládní kolegyně a nástupkyně na ministestvu obrany Karla Šlechtová (ANO).

Podle informací Blesk Zpráv na ministerstvu zahraničí v tuto chvíli mění i Stropnického program - neodletí ve čtvrtek do Vatikánu, odkud měl přivézt ostatky kardinála Josefa Berana.

„Ministr Martin Stropnický nepovede delegaci do Vatikánu k vyzvednutí ostatků kardinála Berana. Na základě rozhodnutí premiéra povede delegaci do Vatikánu ministr kultury Ilja Šmíd,“ potvrdila Lagronová informace Blesk Zpráv z dnešního rána.

Vojenský speciál s delegací odlétá do Vatikánu ve čtvrtek. V pátek 20. dubna, přiveze z Itálie rakev s ostatky kardinála Berana. Po různých ceremoniích bude v pondělí 23. dubna uložena v katedrále svatého Víta. Repatriací se plní poslední vůle kardinála Berana, který zemřel v Itálii ve vyhnanství.

Repatriaci ostatků kardinála počátkem roku schválil papež František.

Nemocný Stropnický dorazil do Sněmovny kvůli Sýrii

Stropnický přitom v úterý na části jednání Poslanecké sněmovny byl, hájil své stanovisko k útoku spojenců (USA, Velké Británie a Francie) v Sýrii. Z druhé části debaty se však omluvil. „Pokud vím, tak je nemocen, i ráno se zmínil, že by tady normálně nebyl, ale že se dozvěděl, že tento bod bude otevřen. To je věc, kterou nemohu kritizovat, to by nebylo fér,“ reagoval exministr Lubomír Zaorálek (ČSSD).

jajanene ( 19. dubna 2018 15:59 )

Asi by se někomu nehodilo, kdyby čtenáři napsali pravdu o dívence, která snese pouze superchválu a snášení superlativů na svoji rusovlasou hlavinku. Je, resp. byla, super, ale to co z ní teď padá, to postupně odnáší původní její image kamsi do pr**le. Ale každý je jiný a má na to svaté právo, jen se pak musí vyrovnat s tím, že náhled okolí se změní.

zkzkz ( 18. dubna 2018 21:24 )

gladio ( 18. dubna 2018 18:38 )

katolická církev je kolaborant s nacisty,jakékoliv vydávání majetků kolaborantům s nacisty je poplivání památky obětí nacismu a kapitalismu,obětí druhé světové války

milan1959 ( 18. dubna 2018 15:48 )

Plesku, proč není možná diskuze k Soukalové ?

majojo ( 18. dubna 2018 14:57 )

Když je tak nadšenej katolík a excelentní diplomat, tak se snad m,ohl obětovat a pobyt v nemocnici o pár dnů odložit, aby mohl vzdát poctu jednomu z našich největších Čechů (ne že by tedy byl, ale díky médiím už začíná pomalu dorůstat).

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa