Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Babišův ostrý jazyk naštval ODS: „Urazil naše poctivé voliče,“ zuří Fiala

Autor: simao - 
16. dubna 2018
16:05

Ostrý jazyk Andreje Babiše při rozhovoru pro Blesk rozhněval čelní představitele ODS. Ti totiž odmítají kritiku ze strany šéfa ANO, že jejich voliči mohou být de facto podvodníci s daněmi a Babiše nesnáší kvůli zavedení EET.  

Opoziční ODS v pondělí reaguje na Andreje Babiše (ANO), který naštval její čelní představitele. V rozhovoru pro Blesk totiž premiér v demisi mluvil o voličích ODS jako o možných podvodnících s daněmi, které si znepřátelil zavedením EET.

Právě ODS, kterou Babiš veřejně a neúspěšně vyzýval k vládní spolupráci, proti EET důrazně vystupuje. „Kdyby takto urazil statisíce slušných a poctivých voličů ODS kdokoliv jiný, očekával bych, že se omluví. Od Andreje Babiše, s jeho problematickou minulostí i s jeho přítomností, kdy mění názory ze dne na den a vytváří koalici s komunisty, nečekám nic,“ vzkázal na Twitteru předseda ODS Petr Fiala.  

Babiš v pondělním rozhovoru řešil vyjednávání o vládě s ČSSD, pozastavil se však i nad situací kolem ODS, se kterou by (jakožto s jedinou stranou) dalo ANO dohromady dvoučlennou koalici o 103 křeslech ve Sněmovně. „My jsme tři dny po volbách oslovili ODS, aby s námi vstoupila do jednání o vládě. Pan Fiala tvrdí, že jejich voliči to nechtějí,“ řekl Babiš Blesku a do voličů ODS si následně rýpl se slovy o podvodnících.

Udženija se pustila do Babiše: Trestně obviněný iluzionista

Samotného Fialu označil Babiš za „politologa – teoretika, který v životě v reálu nebyl“ a „který seděl ve vládě s Nečasem, která padla kvůli korupci“. „Pane Babiši, v době, kdy jste z peněz daňových poplatníků na Čapím hnízdě stavěl svou víkendovou ´chatu´, tak já jsem v Brně úspěšně vedl univerzitu se 40 tisíci studenty a stavěl její kampus, tak prosím brzděte,“ vyzval Babiše někdejší rektor brněnské Masarykovy univerzity Fiala.

A do šéfa ANO se pustila i první dáma ODS Alexandra Udženija. „Andrej Babiš v rozhovoru v Blesku urazil 572 962 voličů ODS a spoustu dalších lidí, když je označil za podvodníky. Drzost tohoto trestně obviněného iluzionisty nezná mezí. Ukazuje se, že Andrej Babiš ztrácí nervy a možná nemá na to být premiérem. Odborně, lidsky ani eticky,“ zaútočila tvrdě.

Video  Listopad 2017: Babiš vyzval ODS a Piráty: Pojďme spolu do vlády  - Jaroslav Šimáček, Blesk Zprávy
Video se připravuje ...

Samo ( 26. května 2018 20:49 )

Ty budeš asi pořád svým uvažováním ve Varšavské smlouvě.

Samo ( 26. května 2018 19:33 )

A o Babišovi platí to samé ještě víc než o bývalých politicích ODS. Pokud chce Babiš kritizovat někoho jiného, pak ať začne platit daň z příjmu z korunových dluhopisů, kde odrbává stát o 100 milionů ročně. Také ať se jeho Agrofert přestane účastnit tendrů na státní zakázky, dále ať přestane zaměstnávat ve státní správě bývalé policejní důstojníky a vyšetřovatele jako odměnu za dobré služby pro něho. Nečase chtěl dostat do vězení za daleko menší porušení etiky politika. Pokud by Nečas měl dostat dva roky vězení za korupci, pak Babiš musel dostat za svoje konání ve státní správě 10 roků.

monhtik ( 17. dubna 2018 17:22 )

Řekl bych, že právě ODS by o poctivosti moc mluvit neměla. Všichni víme jak poctivě se vždy chovala k voličům atd.

rumrum ( 17. dubna 2018 13:37 )

Zmrzlý mozek 😇😇😇

rumrum ( 17. dubna 2018 13:30 )

Chudáčku na to aby jsi mohl něco odepisovat s dani musíš něco vydělat to asi neumíš ale závidět ze někdo to umí to ti jde

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa