Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Zaorálek havaroval cestou z vinobraní. Ministra se zraněním hlavy transportoval vrtulník

Autor: map, kal, vei - 
15. září 2017
23:30

Limuzína s ministrem zahraničí a volebním lídrem ČSSD Lubomírem Zaorálkem (61) v pátek večer havarovala. Při nehodě na silnici 53 u Oleksovic na Znojemsku bylo zraněno šest lidí, mezi nimi byl i sám Zaorálek. Lídr ČSSD jel ze znojemského vinobraní, z nehody si odnesl zranění hlavy a hodně krvácel, z nemocnice už ho ale propustili.

„Mohu potvrdit, že došlo k nehodě s účastí vozidla chráněné osoby. Několik osob bylo transportováno do nemocnice k ošetření,“ uvedl mluvčí policejního prezídia Petr Habenicht.

„Ministerstvo zahraničních věcí ČR potvrzuje, že dnes ve večerních hodinách došlo na Znojemsku k dopravní nehodě vozidla ochranné služby řízeném pracovníkem Ochranné služby Policie ČR, ve kterém cestoval i ministr zahraničních věcí Lubomír Zaorálek. V důsledku nehody byl zraněn ministr zahraničních věcí, který byl krátce po nehodě převezen do brněnské nemocnice,“ potvrdilo v prohlášení ministerstvo zahraničí.

„Při nehodě utrpěl zranění hlavy, jeho zdravotní stav je nicméně dobrý. Z nemocnice byl již propuštěn do domácí péče. Okolnosti nehody v tuto chvíli vyšetřuje policie. Pro další informace se obracejte na policejní prezidium,“ dodalo ministerstvo.

Podle informací Blesku by měl být ministr Zaorálek zraněn středně těžce. Právě jeho transportoval se zraněním hlavy vrtulník do nemocnice v Brně-Bohunicích. Zásah u nehody potvrdil i mluvčí jihomoravských hasičů Filip Venclovský. „Vozovku jsme zasypávali sorbentem,“ zmínil.

Nehoda na Znojemsku, po které ministra zahraničí Lubomíra Zaorálka transportovali do nemocnice. Nehoda na Znojemsku, po které ministra zahraničí Lubomíra Zaorálka transportovali do nemocnice. | ČTK

Silnice 53 a odbočka na Oleksovice: V těchto místech auto s ministrem havarovalo. Silnice 53 a odbočka na Oleksovice: V těchto místech auto s ministrem havarovalo. | Reprofoto Google Streetview

Ve Znojmě v pátek odstartovalo vinobraní. Volební lídr ČSSD už dříve v rámci předvolební kampaně objížděl řadu hudebních festivalů a společenských akcí, ostrou kritiku například vyvolala jeho návštěva pražského Národního divadla v době zkoušky.

Zaorálkovu účast na znojemském vinobraní avizoval už v týdnu mluvčí ČSSD Mikuláš Klang. Podle programu tu měl být v 17 hodin.

3667781:full:true:true

Byli jste svědky nehody, při které bourala limuzína ministra Zaorálka? Viděli jste, co se na místě stalo? Napište nám na mail tip@blesk.cz nebo zavolejte na číslo 724 014 586.

Podívejte se, jak už dříve Lubomír Zaorálek mluvil o návštěvách festivalů:

Video  Nehoda Zaorálkovy limuzíny: Jak to vypadá na místě střetu  - Blesk - Hynek Zdeněk
Video se připravuje ...

elve ( 17. září 2017 04:54 )

ono to bolo kapanek inak. letela od kadernicky

janejaneja ( 16. září 2017 09:28 )

Všichni víme, jak tato hova+da, co si říkají vládní řidiči jezdí- jako doby+tek. Nabouraný řidič měl štěstí, že to všichni přežili.

kupredu-leva ( 16. září 2017 09:16 )

Dobrá práce, soudruhu. Měli by tě vyznamenat na Hradě 28.října při oslavách soudruha Zemana (dříve státní svátek). Tam se mezi vyznamenávané zločince přidávají i opravdoví hrdinové, aby to vypadalo, že jste všichni čestní lidé.

zaka ( 16. září 2017 08:48 )

lektor Marxismu se uhodil do hlavy a ještě je to socan,chraň nás všichni svatí.

deratizater ( 16. září 2017 08:34 )

Služebním autíčkem s ochrankou se zajet ožrat na vinobraní to je na demisi.Co tam dělal ministr zahraničí snad tam nehledal ruské agenty

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa