Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

„Posedlý“ Zaorálek o Sobotkovi: Byl opotřebovaný, vést stranu 7 let je zničující

Autor: Jaroslav Šimáček - 
19. června 2017
05:11

„Dobře vím, že nejsem ta typická, nová, překvapivá, neobnošená tvář a že vlastně jsem v politice dlouho,“ přiznává Lubomír Zaorálek v rozhovoru pro Blesk.cz. Nemyslí si však, že by to byla nevýhoda. Coby nový lídr ČSSD do voleb chce prodat své zkušenosti. A svou „posedlost“. Zaorálek prozradil také to, že mu Bohuslav Sobotka přiznal jisté opotřebování. Co naopak pronesl Sobotka o Zaorálkovi?

„Snad mohu říci úplně narovinu, že mi Slávek Sobotka řekl, že po těch sedmi letech se cítí docela opotřebován, že vlastně udělal, co mohl, že se snažil podle svých nejlepších sil, ale že jít do těch voleb mu v něčem připadá, že mu chybí ta správná energie, že bude mít ty správné nápady,“ prozradil Lubomír Zaorálek v rozhovoru ve studiu Blesku.

ČSSD přitom podle něj nedokázala v poslední době některé věci podat a říct tak, aby lidé pochopili, že sociální demokracii jde o něco, co se jich skutečně týká.

„Táhnout stranu sedm let je zničující věc. Já jsem to viděl zblízka a řekl jsem Slávkovi, že docela cítím respekt, co za sebou odtáhl,“ vysekl Sobotkovi Zaorálek poklonu.

VIDEO: Zaorálek o situaci v ČSSD, kterou vede po Sobotkovi spolu s Chovancem

Zaorálek chce však lépe a více vysvětlovat záměry. „Je to i pro mě těžká zkouška, není to legrace, ale chcu to zkusit,“ hlásí ostravský rodák. Ponese to kýžené ovoce u voličů? Milan Chovanec (ČSSD) Blesk.cz řekl, že ČSSD vyhraje volby se ziskem s dvojkou na začátku. „Já v sobě nemám vůbec nic z věštce,“ odmítá Zaorálek spekulovat.

„Mám v sobě posedlost“

Volby dle něj vždy dopadnou jinak, než si lidé představují. Zaorálek v nich chce prodat svůj zápal pro věc. „Mám v sobě takovou posedlost, že teď roky 2017 a 2018 jsou klíčové i pro Českou republiku, že se toho hodně stane, že se to na nás trochu valí. Já bych si strašně přál, abychom byli připraveni,“ říká muž, který jde s kůží na trh.

Do předvolební kampaně chce zapojit i evropská témata. I když mu někteří lidé říkali, že je to „blbost“. On si to nemyslí. Evropa a svět kolem nás zajímá i Čechy, věří. Podle Zaorálka je však třeba jasně říci, co jako Češi vlastně chceme, abychom se jednoho dne neprobudili a nezjistili, že jsme v Evropě na okraji.

Sobotka: Body nám ubrali vnitřní spory

Když budou lidé volit ČSSD, bude vláda pracovat na zvyšování platů i minimální mzdy, starat se o rodiny s dětmi i seniory, nebudou se zavádět poplatky ve zdravotnictví, řekl Blesk.cz premiér Bohuslav Sobotka na programové konferenci ČSSD.

„My jsme trošku rozdělili role, protože do této chvíle jsem se vlastně o všechny ty věci staral sám. A sociální demokracie potřebuje silnější tah na branku, než se nám to dařilo v minulých měsících,“ uvedl ke změně v čele strany. Zaorálka považuje za dobrého řečníka, který má chuť do kampaně a je schopen znovu získat podporu pro ČSSD.

„To, co snižovalo preference sociální demokracie, jsou vnitřní spory, vnitřní diskuze nám rozhodně nepomáhaly. Teď je potřeba se sjednotit za volebním lídrem a je potřeba pracovat na tom, abychom vyhráli volby.  

Sobotka přiznal, že zareagoval i na předvolební průzkumy. „Nemyslím si, že je možné věci ignorovat, nebo se je snažit vysedět. Já jsem na i na ty výzkumy zareagoval, protože mě to vůbec netěšilo a cítil jsem za to odpovědnost,“ dodal Sobotka.  

ttom ( 19. června 2017 15:52 )

Pánové z vedoucích funkcí ČSSD, za to všechno, kam teď z vysoka padáte, poděkujte tomu šklibatému Sobotkovi. Vždyť on se před kamerou šklibí a zároveň se šklibí celému národu. Poslední krajské volby jednoznačně vyhrálo Hnutí ANO a ČSSD ho sprostě vyšachovala ze hry, jenom kvůli korytám. Vy si myslíte, že voliči mají krátkou paměť? Vy se budete po volbách divit a potom budete obviňovat voliče, že hlasovali bez rozvahy, potažmo z voličů uděláte blbce. Vy prostě nepřiznáte skutečnost, že na to nemáte. Vy jste před několika lety zásadně odmítali Kalouska, nyní jste kamarádi. Styďte se !!!

ivoadler ( 19. června 2017 09:30 )

V naší politice se už delší dobu množí svinstvo alibistického chování. Partaj jde dolů, předseda hrdě prohlásí - beru neúspěchy na sebe a odcházím středem. Jenže to je málo, blbečkové. Vy musíte říci, proč jsou neúspěchy, co je jejich příčinou a jak je hodláte napravit. Neznám případ, kdy by se tak stalo! Proto jsou ty vaše výměny nevěrohodné.

krupan10 ( 19. června 2017 08:54 )

Zadolárek, lidový léčitel banderovců je prolhanej křivák, stejně jako S.ral.bo.tka

zaka ( 19. června 2017 08:42 )

Opotřebovaní jste hlavně vy socani a Sobotka nikdy neměl být předsedou ten jeho škleb ve vážných situací svědčí o psychiatrickém problémuNEVOLTE SOCANY

hejhej ( 19. června 2017 08:41 )

Zaorálek opět blábolí. Když byl Sobotka opotřebovaný, proč jste ho na jaře opět zvolili do čela strany ? U socanů je jeden blb vedle druhého.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa