Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Ředitelka Renáta Fialová: Kvůli inkluzi všichni ze školství utečou!

Autor: red - 
4. března 2016
07:00

Kolaps školství vinou inkluze! To čeká ředitelka Renáta Fialová ze základní školy v Bílovci na Ostravsku. Podle ní zapojení žáků s mentálním postižením přinese jen papírování a rodiče i s potomky budou ze škol utíkat!

Podle ředitelky Renáty Fialové jsou základní školy už od sametové revoluce fackovacími panáky ministrů školství. Poslední snaha ministryně Kateřiny Valachové (39, ČSSD) je ale podle ní za hranou.

„Inkluze bude to nejhorší, co nás ve školství po pádu totalitního režimu potkalo,“ řekla pro Blesk. „Paní ministryně 22. února rozhodla o tom, že »běžné« základní školy musejí mít hotový nový školní vzdělávací plán (ŠVP) do 1. září 2016! Pokud máme 1. září učit podle nového ŠVP, musíme ho mít do konce června hotový. Jak kvalitní bude asi výsledek?“ položila řečnickou otázku.

Nebudou stíhat. Celý šílený plán ministerstva tak podle ní bude mít jediný výsledek. Chaos! „Poradny nebudou stíhat, my budeme poskytovat naprosto neúčinné plány pedagogické podpory. Místo toho, aby učitelé s dětmi skutečně pracovali, budou neustále vyplňovat další a další formuláře, protože ty se budou potom kontrolovat. Žáci i kantoři budou otrávení a deprivovaní, ze státního školství budou všichni utíkat pryč,“ dodala Fialová.

Víte, že:

Proti inkluzi vystoupilo jednomyslně i zastupitelstvo Ústeckého kraje a bouří se i kraje další.

Blesk, zatím neúspěšně, žádá ministryni školství o rozhovor už 24 dní.

aaobcanka ( 5. března 2016 15:30 )

Ministryně Valachová je skvělá, držíme jí palce !

aaobcanka ( 5. března 2016 15:28 )

Divili byste se, ale ve speciálkách jsou chytré děti ! Jen jsou často vychovávány kupodivu inteligentní matkou, ale alkoholičkou,narkomankou,prostitutkou,zlodějkou apod.,která mění pochybné partnery. Tím mají děti špatné vzory a skončí ve zvláštních ZŠ. Měl jsem např. s kolegyní třídu na 2.stupni 5 kluků (to byla celá třída). Všichni kluci by měli v klasické ZŠ při péči "normální" rodiny jedničky,dvojky,všemu rozuměli,i pokynům o kázni. Pouze neměli motivaci dodržovat pravidla a učit se. Vynikali v matice,jazycích,každý v něčem jako v běžné škole. Kluci si ve škole hráli na "Ramba",ale také tekly 13-letým habánům slzy,když nás úpěnlivě prosili,ať zařídíme jejich návrat do klasické ZŠ,neboť se jich všichni z kamarádů venku,až po širší rodinu začali stranit,opovrhovat s nimi,posmívat se jim. Nepomohl jim ale nikdo,ředitelka,protekční přes Klause,se bála,že jí klesne stav žáků a zruší jí školu.Žáci jí byli lhostejní pro její "koryto". Tak kluci začali brát drogy a krást. Vraťme děti do standardních ZŠ (min. o třídu níž),musí mít kladné vzory! V normální ZŠ musí být ve třídě zprvu nejlépe jen 1-2 tzv. zvláštňáci. Pomáhejme českým dětem,aby nás,jako dospělí,nevykrádali, nenapadali atd.Ale musíme se s nimi nejdřív po škole,místo neukázněných rodičů,učit,zameškali vše,nic se ve speciálkách neučí. Mentálně postižené (nikoliv tzv. zvláštňáky,speciály) můžeme nechat v jiných školách,ale je lepší je dát též do standardních ZŠ kvůli zdravým dětem. Jinak se jim posmívají a opovrhují s nimi celý život. Nakonec nepomůže občan ani svému starému příbuznému, jak se nyní separují zvláštní děti od zdravých a starci v důchoďácích.

aaobcanka ( 5. března 2016 15:17 )

Speciální školy,býv.zvláštní,by se měly zrušit.Všichni žáci si jsou v nich navzájem negativními vzory.Kazí se 1 od 2.,učí se to nejhorší od spolužáků.Stávají se agresivnějšími,vulgárnějšími,nevychovanějšími,než když na speciálku přestoupili.Neumíte si představit,co se tam děje,jak se kazí děti.Nikdo po zvonění není ve třídě,výuka žádná,klasifikace na oko,kouření+souložení na WC,záškoláctví,vulgarita+fyzické útoky i na učitele-nezveřejňované,aby se ředitelce nezrušila"polepšovna".Každý zvláštňák by měl být umístěn do třídy standardní ZŠ,max.2 ve třídě.Ve větším počtu se srocují a narušují výuku."Zvláštňáci"potřebují kladné vzory,které jim chybí doma i ve speciálkách!Jinak z nich vyrůstají kriminálníci.Ti pak poškozují celou společnost,tj.i vás.Učitelé šikanu tají,aby jim školu nezrušili.Pedagogové tam vlastně neučí,nelze to ve většině tříd s ohledem na otřesnou kázeň a absenci,což si pedagog z normální ZŠ nedokáže představit.Učili jsme léta na klasické ZŠ a po přechodu do "speciálky" jsme zažili šok.Je to mnohem horší,než si myslíte a to se děje po dobu cca 25 let po revoluci,tj. po zničení výborného socialistického školství i na zvl. školách.Nemyslíme marxismus-leninismus,ale všechny typy ZŠ.Vulgarity stále dokola(pí..,kun..,hov..,zmr..,svi..,krá..,deb...,kret...,jeb..),kopy,údery,podrážení nohou,plivání.Ve zvl.školách jsou na ty tzv.parchanty potřeba 2 školníci,jako učitelů ve třídě (o třeba jen 5 žácích a často jen klucích). 1 učitel by žáky nezvládl uchránit před zraněním navzájem i pro případ, když např.vyhazují učitele z okna,nebo mu lámou ruku apod.,tak aby 2.učitel mohl zavolat pomoc.Školníci prý agresiv."spratka" vezmou hned po 1.útoku pod krkem a např. mu ponoří hlavu do WC.Pak si už nedovolí.Jinak tu"zvěř"v tak.počtu nezvládnete.Je třeba je začlenit do běžného kolektivu dětí,a ne je separovat+slučovat nejhorší grázly,aby se 1 od 2.naučil i to špatné,co dosud neznal.

rebeka ( 5. března 2016 11:25 )

Zajímá mě, jestli máte osobní zkušenosti za katedrou Jestli jste ten "schopný pedagog a něco jste obětoval", tak se s tím prosím s námi podělte, TŘEBA ZÍSKÁTE ZLATÉHO AMOSE./ Učila jsem ráda na ZŠ 40 let, do školy jsem se vždy těšila, ale dnes je mi mých kolegů mooooooc líto sedmdesátiletá rentiérka .

panda82 ( 4. března 2016 12:52 )

Na výuku postiženýh dětí musí mít učitelé zvláštních škol aprobaci, aspoň tak to bylo za minulého ministra, vlastně dělali školu pro školu, a teď už nemusí, nebo to má ministryně v záloze, jsou na to dotace z Eu a požene učitelé do školy, Ta ministryně vypadá jako babochlap

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa