Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Prezident Zeman o velvyslanci z Afghánistánu Balounovi: Skvělá práce, dám mu medaili

Autor: ula, ČTK - 
22. srpna 2021
11:21

Prezident Miloš Zeman vyznamená medailí velvyslance z Afghánistánu Jiřího Balouna. Na úterní poradě s velvyslanci mu chce poděkovat za jeho skvělou práci. Rozhovor s prezidentem jsme vysílali na Blesk.cz živě.

Tisíce lidí už několikátý den čekají u kábulského letiště a doufají, že jim spojenci umožní utéci před Tálibánem. Česká ambasáda byla evakuována minulou sobotu. Slova chvály padají zejména na českého velvyslance Jiřího Balouna, který organizoval evakuaci 195 lidí. Prezident Miloš Zeman v pořadu S prezidentem v Lánech prozradil, zda hodlá Balounovi udělit vyznamenání.

Českému velvyslanci Jiřímu Balounovi poděkoval premiér Andrej Babiš (ANO) a ministr zahraničí Jakub Kulhánek (za ČSSD) mu udělil nejvyšší resortní vyznamenání. Podle premiéra by si ale Baloun zasloužil víc.

„Fantastický výkon, určitě si zaslouží, abychom ho navrhli na vyznamenání od prezidenta Zemana. Teď nevím jaké, ale zachránil životy a udělal fantastickou věc,“ řekl Blesk Zprávám premiér.

Jak řekl Miloš Zeman v pořadu S prezidentem v Lánech, Baloun ocenění dostane.

„Ano, dostane medaili Za zásluhy, která se při podobných příležitostech uděluje, mohla by to být i medaile Za hrdinství. Nic proti tomu. A já mám v úterý poradu s našimi velvyslanci a chci osobně panu velvyslanci Balounovi poděkovat za skvělou práci,“ uvedl Zeman pro Blesk.

Video  Zeman o Afghánistánu  - Blesk TV
Video se připravuje ...

Actimel ( 22. srpna 2021 15:20 )

Miloši, nepřeháněj to s těmi metály...neměli tam lézt, nebylo by je potřeba zachraňovat a evakuovat, ale slušné prachy nesmrdí za službu, co?

sorgedoktor ( 22. srpna 2021 13:01 )

....Ja si myslim, ze medaili zaslouzi...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa