„Organizátoři akce přiznávají, že se názvem inspirovali v našem filmu, ovšem my se od této věci absolutně distancujeme! Naše aktivita je film Šmejdi a na něj navazující Petice proti šmejdům. S demonstrací nemáme nic společného a ani mít nebudeme,“ řekla Blesku Silvie Dymáková.

Dokument Šmejdi ukazuje ohavné praktiky prodejců, kteří na předváděcích akcích obírají důchodce o jejich úspory. Film vzbudil velký ohlas nejen u seniorů, kterých se tento problém týká nejvíce.

Na dokumentu a celém projektu, kdy Deník Blesk ve spolupráci s autory filmu a renomovaným občanským sdružením dTest vyhlásil boj těmto šmejdům a uspořádal petici, která má mít za následek legislativní změny, se nyní chtějí přiživit další.

Občanské sdruženi Společná obrana je projekt financovaný politikem Vítem Bártou, který na jeho provoz přispívá statisícovými částkami ročně. Organizátoři demonstrace se i nadále - navzdory upozornění autoru dokumentu, že s touto akcí nechtějí mít nic společného - zaštiťují jménem dokumentu Šmejdi.