Na koalici se v Praze 11 domluvili Piráti, ANO, ODS a klub TOP 09 a STAN, kteří mají dohromady 27 zastupitelů. Zvolení Dohnala proto bylo takřka formalitou a zvolení Šárky Zdeňkové (HPP11) nebo Roberta Vašíčka (SPD) krajně nepravděpodobné. Přesto zvolení předcházela tříhodinové odpovídání kandidátů na dotazy ostatních zastupitelů, kteří se zajímali zejména o jejich postoj k developerské výstavbě.

Dohnal prosazuje umírněný rozvoj městské části a nutnost jednání s developery a obyvateli Jižního Města. Tématem, na kterém před deseti lety vzniklo HPP11, byl boj proti developerské výstavbě, v tomto duchu odpovídala na dotazy k výstavbě a zahušťování i Zdeňková. Podle třetího z kandidátů má být Praha 11 zelenější. Dohnal na dotaz uvedl, že se kvůli zvolení starostou do půl roku vzdá funkce zastupitele hlavního města, ale chtěl by zůstat v pražském výboru pro kulturu a v dozorčí radě městské firmy Výstaviště Praha.

Zdeňková ve volbách získala nejvíce preferenčních hlasů ze všech zvolených zastupitelů. Její navržení však bylo jen symbolické kvůli domluvené koalici. Zdeňková se k tomu stejně postavila ve svém kandidátském projevu. "Myslím si, že voliči Pirátů čekali něco jiného," řekla s tím, že Piráti byli symbolem změny, nyní ale navazují na předchozí koalici. Vašíček z SPD se rozhodl pro kandidaturu, protože nevěděl, jaký mají Dohnal a Zdeňková postoj k tématům, která ho zajímají.

Koalicí navržení místostarostové a radní prři volbě protikandidáty neměli. Jakub Lepš (TOP 09) se stal uvolněným místostarostou pro životní prostředí. Do funkcí neuvolněných místostarostů byli zvoleni Ondřej Prokop (ANO) a Martin Sedeke (ODS). Prokop se bude zabývat majetkem, investicemi a podporou podnikání, Sedeke územním rozvojem.

Radním pro sociální věci, zdravotnictví, bezpečnost a prevenci kriminality se stal bývalý starosta Petr Jirava (ANO). Školstvím se bude zabývat Zuzana Ujhelyiová a dopravou a otevřenou radnicí Martin Duška (oba Piráti). Jan Stárek (TOP 09) byl zvolen radním pro sport, kulturu a volný čas. Petr Křiváček (ODS) se stal neuvolněným radním bez portfeje.

Vyjednávání na Jižním Městě komplikovaly dlouhodobě napjaté vztahy mezi uskupeními. Shodu na koalici se nakonec podařilo nalézt po čtyřech měsících od voleb. Dnes je to 136 dní od podzimních voleb. V metropoli nejdéle trvalo zvolení nové rady 140 dnů, bylo to v roce 2006 v Praze 10, kdy konání ustavujícího zastupitelstva oddálila nakonec neúspěšná žaloba proti platnosti voleb, kterou řešil Ústavní soud.

Loňské volby v Praze 11 vyhrálo stejně jako v roce 2014 uskupení Hnutí pro Prahu 11 (HPP11), které získalo 13 křesel. Na druhém místě skončili Piráti, kteří obsadili devět křesel. Sedm mandátů získalo ANO, šest mandátů koalice TOP 09 a STAN, pět křesel obsadilo ODS, tři uskupení Jižní Město - náš domov (JMND) a zbývající dva mandáty SPD.

Piráti, kteří v roce 2014 měli v Praze pouze pár zastupitelů, loni získali při samostatné kandidatuře 80 křesel v zastupitelstvech hlavního města a městských částí a obsadili funkci primátora a posty starosty ve třech městských částech. V Praze 5 je starostou Daniel Mazur, v Praze 12 Jan Adamec a primátorem je Zdeněk Hřib.