"Úrazy naštěstí nebyly těžké, nejvážnější se stal dnes v areálu v Rejdicích, dítě tam utrpělo vážné poranění nohy a vrtulník ho transportoval na traumatologii do Prahy," řekl Georgiev. Hlavně při dohledávání poraněných běžkařů podle něj pomáhá horské službě a záchranářům aplikace "Záchranka". "Doporučujeme všem lyžařům i pěším turistům, aby si ji stáhli do svých mobilních telefonů, v případě, že se jim cokoliv stane, nám telefon odešle přesné GPS souřadnice, což výrazně usnadňuje dohledání zraněného," dodal mluvčí záchranné služby.

V Harrachově jsou podle vedoucího provozu lanovky Martina Nedvěda podmínky pro lyžování velmi dobré. Na sjezdovce bylo v sobotu minus 13 stupňů, bylo polojasno až skoro jasno. "V sobotu jsme tady měli určitě nejvíc lidí od začátku sezony," uvedl Nedvěd, podle kterého přijelo hodně lyžařů z Prahy i ze sousedního Polska, kde začaly prázdniny.

V Rokytnici nad Jizerou jsou podle ředitele areálu Víta Pražáka podmínky výborné. V sobotu areál navštívilo přibližně 4000 lidí. "V sobotu svítilo víc sluníčko, dneska je malinko pod mrakem, ale viditelnost je dobrá. Ráno bylo minus osm stupňů. Sjezdovky jsou nádherně upravené a zájem lidí je obrovský," řekl Pražák a doplnil, že přilehlá parkoviště jsou téměř naplněna.

V Pasekách nad Jizerou je podle Martina Řípy situace podobná jako v Harrachově a Rokytnici. "V sobotu nás navštívilo zhruba osm tisíc lyžařů. Odhaduji, že neděle bude podobná," uvedl Řípa. Na sjezdovkách je podle něj více než metr sněhu, parkoviště byla zaplněná.

Na Benecku je podle manažerky areálu Petry Pravečkové v provozu všech 15 vleků. Podmínky jsou tam velmi dobré, na sjezdovkách je zhruba metr a půl sněhu. V sobotu bylo jasno, v neděli polojasno a minus sedm stupňů. Areál očekává podle Pravečkové v následujících dnech opět plno, počasí má být pro lyžování nadále ideální.

Na Špičáku u Tanvaldu jsou podmínky podle vedoucího střediska Jiřího Hofmana rovněž ideální. "Mrzne a je jasno," uvedl k počasí Hofman.