Skai TV patří mezi největší televizní stanice v Řecku a společně s dalšími médii včetně předního deníku Kathimerini tvoří širší mediální skupinu. Řecká ministryně pro ochranu občanů Olga Gerovassiliová označila noční výbuch za útok, jehož terčem byla demokracie.

Za "útok na demokracii spáchaný zbabělými a temnými silami" označil výbuch řecký premiér Alexis Tsipras. Těmto silám se podle něj "nepodaří realizovat svůj cíl, kterým je terorizovat a dezorientovat" společnost. Tsipras rovněž nabídl svou "podporu novinářům a všem, kteří ve stanici, která se stala terčem útoku, pracují".

Podle policie podomácku vyrobená nálož explodovala v 02:35 (01:35 SEČ), čemuž předcházely výstražné telefonáty do dvou redakcí. Podle Skai TV byla bomba umístěna v úzké uličce vedle budovy televize a obsahovala přibližně pět kilogramů výbušniny. Výbuch rozbil okna v šesti patrech budovy a výrazně poškodil interiéry.

"Materiální škody jsou velké téměř na všech podlažích, přičemž ty největší jsou ve třetím a čtvrtém patře, kde se nacházejí kanceláře zaměstnanců," uvedla televize na svém webu. "Je to smutný pohled. Stropy se propadly na podlahu, skleněná okna rozbitá na kusy," citoval zprávu Reuters.

"Teroristický útok nás neodradí," uvedla rozhlasová a televizní stanice Skai ve svém prohlášení. Obvinila přitom vládu, že nedělá dost pro to, aby ochránila média. Vládní mluvčí tato obvinění ihned odmítl.