Zástupci místní volební komise oznámili, že úřadující gubernátor regionu Oleg Kožemjako v hlasování získal 61,8 procenta hlasů. Vyplývá to z výsledků po sečtení více než 99 procent hlasů. Druhý skončil kandidát nacionalistické Liberálnědemokratické strany Ruska Andrej Andrejčenko, kterému voliči odevzdali 25,2 procenta hlasů. Ruský premiér Dmitrij Medveděv již vítězi voleb telefonoval, aby mu poblahopřál.

V původním zářijovém klání dlouho vedl opoziční komunista, ale na poslední chvíli jej předstihl v počtu hlasů tehdejší gubernátor, těšící se přízni Kremlu. Oba soupeři, gubernátor Andrej Tarasenko a komunistický kandidát Andrej Iščenko, se vzápětí vzájemně obvinili z podvodů a falšování, Iščenkovi přívrženci uspořádali demonstrace. Skandální volby vyvolaly v Rusku velkou pozornost. Ústřední volební komise se proto rozhodla odložit vyhlášení konečných výsledků, dokud nevyšetří všechny stížnosti. Její šéfka Ella Pamfilovová následně navrhla sporné výsledky zrušit.

Zatímco Tarasenko označil zrušení výsledků voleb za správné a dal najevo, že nemíní znovu kandidovat, Iščenko s návrhem zrušit výsledky voleb nesouhlasil, protože byl přesvědčen, že byl zvolen gubernátorem.