Izraelská armáda znásobila bezpečnostní opatření na západním břehu po několika útocích, při nichž přišlo od nedělo o život sedm lidí. Na izraelské straně to byli dva vojáci a předčasně narozené dítě, na palestinské tři pachatelé rozdílných útoků. K nim dnes přibyla čtvrtá palestinská oběť.

V noci na dnešek Izraelci při zátazích zatkli na Západním břehu Jordánu 40 lidí, mezi nimiž je 37 členů Hamásu. Armáda stále pátrá po pachateli čtvrtečního atentátu, při němž Palestinec zabil dva izraelské vojáky poblíž osady Ofra. Nedaleko tohoto místa jeden Palestinec zaútočil také v neděli a střílel do lidí na autobusové zastávce. Mezi sedmi zraněnými byla Izraelka v sedmém měsíci těhotenství, která utrpěla těžké zranění. Dítě narozené předčasně pak ve středu zemřelo.

Na Západním břehu Jordánu roste napětí a premiér Benjamin Netanjahu ve čtvrtek nařídil zvýšit bezpečnostní opatření. Dnes židovští osadníci zbili a zranili palestinského řidiče autobusu.

V Hebronu zasahovala palestinská policie proti účastníkům manifestace svolané Hamásem k 31. výročí založení této organizace. Na akci přišlo s prapory Hamásu asi 50 lidí, po poledních modlitbách zablokovali silnici a střetli se s palestinskou policií. Policisté proti nim použili obušky a omračující granáty a 15 členů akce zatkli.