LVMH podle dohody zaplatí za jednu akcii Belmond 25 dolarů. Ve srovnání s čtvrteční závěrečnou cenou akcií to představuje zisk 40 procent. Dohoda by měla být dokončena v první polovině příštího roku.

Belmond působí ve 24 zemích a vlastní, spoluvlastní nebo provozuje 46 luxusních hotelů, restaurací, vlaků a výletních lodí pro říční plavbu. Za rok do konce září firma vykázala hrubý provozní zisk 140 milionů USD a příjmy 572 milionů USD, napsala agentura Reuters.

List The Wall Street Journal upozornil, že LVMH je překvapivým vítězem. Podle informovaných zdrojů boj o firmu Belmond trval týdny a zájem o ní vyjádřilo několik státních fondů z Blízkého východu a Asie, velké hotelové značky a soukromé investiční firmy.

LVMH je největší luxusní skupinou na světě. Tržby firmy loni činily 42,6 miliardy eur (1,1 bilionu Kč). Působí ve všech pěti hlavních luxusních sektorech - víno a lihoviny, móda a kožené zboží, parfémy a kosmetika, hodinky a šperky a výběrový maloobchod. Vlastní 70 značek, včetně módních Fendi, Givenchy a Louis Vuitton, šampaňské Dom Pérignon, šperky a hodinky Bvlgari a Hublot či řetězec parfumérií Sephora. Na trhu s luxusními hotely je však velmi malým hráčem.