Na summitu v Singapuru se Trump s Kimem dohodli na záměru pracovat společně na úplné denuklearizaci Korejského poloostrova a na předání pozůstatků amerických válečných obětí. Když v srpnu KLDR vrátila do USA 55 malých rakví s ostatky amerických vojáků, kteří na Korejském poloostrově padli za války v letech 1950-1953, považoval to Washington za dobré znamení. Pokrok se ale nedostavil, stejně jako se zadrhlo jednání o jaderných zbraních.

Trump předpokládá, že se s Kimem znovu v lednu nebo v únoru sejde a mnozí v USA doufají, že záležitost válečných obětí připomene. Ze 7700 vojáků, kteří stále ještě leží v korejské půdě, jich je na severu poloostrova podle odhadů 5300.

Z 55 pozůstatků předaných v srpnu byly podle AP identifikovány dva. Pentagon zná místa v Severní Koreji, kde se pozůstatky dalších mrtvých Američanů nacházejí, ale bez součinnosti s Pchjongjangem jejich převoz nemůže zajistit.

Žádná úřední jednání se ale nekonají. Americká strana doufá, že se obnoví příští rok na jaře. Zástupci obou zemí si podle Pentagonu alespoň vyměnili dopisy a další potřebné písemnosti.