Úsek D1 byl uzavřen před 20:45. "Provedena údržba dálnice, provoz obnoven s maximální opatrností," uvedlo kolem 22:00 Národní dopravní informační centrum. Na Havlíčkobrodsku byly večer po hustém sněžení zablokované hlavní tahy kolem Ždírce nad Doubravou i v kopci u Jitkova, doprava vázla také ve směru z Havlíčkova Brodu na Humpolec a na Habry. Pokud řidiči nemusí, neměli by zatím raději vyjíždět, uvedl dispečer krajské správy a údržby Aleš Hubený.

Mokrý sníh se ujíždí a na namrzlých vozovkách se vytváří zledovatělá vrstva, auta někde nemohou vyjet do kopce nebo sjet. Sypače místy stojí v kolonách aut, uvedla mluvčí krajské policie Dana Čírtková. Dopravních nehod zaznamenali policisté od rána 33, lehce se při nich zranilo pět lidí.

Na Vysočině sněží od pondělního večera. Silničáři jezdí se sypači i s traktory. "Všechno, co je k dispozici, je venku," řekl Hubený. K večeru byly největší problémy na tazích I/38 a I/34 na Havlíčkobrodsku.

Na Vysočině dnes mělo podle Českého hydrometeorologického ústavu místy napadnout i 15 centimetrů sněhu. Večer a v noci na středu se místy může tvořit náledí a zmrazky, teplota klesne až čtyři stupně pod nulu.