"Je to odporné," uvedl Benjamin Netanjahu na pravidelném setkání s kolegy ze své strany Likud. "Bezpečnostní složky po nich pátrají. Dopadnou je a přivedou před spravedlnost," dodal.

Při střelbě, kterou má nejspíš na svědomí zatím neznámý palestinský útočník, bylo v neděli u židovské osady Ofra zraněno sedm lidí, z toho jeden vážně. Záchranáři oznámili, že Izraelci stáli na autobusové zastávce u vstupu do osady, když se ozvala střelba. Jednadvacetiletá těhotná žena byla postřelena v horní části těla a je v kritickém stavu. Lékaři museli dítě přivést na svět předčasně. Chlapec se narodil císařským řezem v 30. týdnu těhotenství, jeho stav byl nejdříve stabilní, dnes ráno se ale zhoršil. Mezi ostatními zraněnými jsou i dvě šestnáctileté dívky, které utrpěly lehká zranění.

Podle izraelské armády byly střely vypáleny z palestinského vozidla. Vojáci střelbu na vůz opětovali a po automobilu pátrají.

Agentura Reuters informovala, že příslušníci izraelské armády dnes podnikli několik zátahů ve městě Ramalláh na okupovaném Západním břehu. Pronikli do obchodů i do kanceláře palestinské tiskové agentury WAFA. Podle agentury AP operace souvisí s pátráním po útočnících z Ofry. Jak uvedli zaměstnanci tiskové agentury, vojáci jim zabavili záběry z bezpečnostních kamer a rovněž asi půlhodiny zadržovali přítomné pracovníky. Armáda v této souvislosti oznámila, že "pokračuje intenzivní pátrání" ve vesnicích poblíž osady Ofra. O zátahu v tiskové agentuře se nezmínila.