Pro Krampovou-Karrenbauerovou se v rozhodujícím druhém kole volby vyslovilo 517 z 999 hlasujících delegátů. Její hlavní konkurent - třiašedesátiletý bývalý šéf poslanců CDU/CSU Friedrich Merz - získal 482 hlasů, a skončil tak velmi těsně poražen. Už v prvním kole vypadl osmatřicetiletý ministr zdravotnictví Jens Spahn.

"Volbu přijímám a děkuji za důvěru," řekla bezprostředně po zvolení Krampová-Karrenbauerová delegátům, kteří ji odměnili potleskem vestoje. Jednu z prvních gratulací přijala z rukou kancléřky Angely Merkelové, která měla z volby viditelně radost. Dopředu sice neřekla, koho podporuje, ale všeobecně se předpokládalo, že to je právě Krampová-Karrenbauerová.

Bývalá premiérka malé spolkové země Sárska po zvolení poděkovala Merzovi i Spahnovi za férovou volební kampaň. Věří, že se budou ve straně nadále angažovat. Merz zase straníky vyzval, aby teď novou předsedkyni plně podporovali. Po jednotě strany, kterou volba podle pozorovatelů do jisté míry narušila, volá také Krampová-Karrenbauerová.