Koalice bude podle Adamce spolupracovat s opozicí na významných projektech, jakým je například napojení městské části na pražský okruh. "Myslím, že se nám to může podařit a posunout Prahu 12 o velký kus dopředu," řekl jednačtyřicetiletý Adamec. Jako další priority vidí stavbu nové radnice nebo vybudování kanalizace v katastru Točné. Adamec dosud pracoval jako programátor a je autorem mobilní aplikace o Praze 12.

Uvolněnými místostarosty, kteří budou za funkci pobírat plat, byli zvoleni Vojtěch Kos (ODS), který bude mít na starosti dopravu a finance, investicemi a majetkem se bude zabývat Jiří Fremr (ODS) a Eva Tylová (za Piráty) bude řešit územní rozvoj, životní prostředí a regulaci hazardu. Neuvolněným místostarostou byl zvolen Petr Šula (TOP 09), který bude mít na starosti stavbu nové radnice a místní Agendu 21.

Zastupitelé zvolili také čtyři radní. Radním pro školství a zdravotnictví je od dnešního dne Lukáš Findeis (Piráti), radní pro hospodaření Hana Jandová (TOP 09), radním pro školství Petr Prchal (TOP 09) a radním pro kulturu a volný čas Pavel Ehrlich (ODS). Poslední radní bude neuvolněný.

Opoziční ANO navrhlo na místostarostu Tomáše Philippa (KDU-ČSL/Změna pro Prahu 12) a radního Zbyňka Boublíka (STAN/Změna pro prahu 12), ani jeden z nich neuspěl.

Na koalici se v městské části domluvili Piráti, kteří kandidovali spolu se Zelenými, ODS a TOP 09. Dohromady mají v pětatřicetičlenném zastupitelstvu 21 zastupitelů. V polovině října Piráti a TOP 09 uzavřeli memorandum o spolupráci se Změnou pro Prahu 12, která je složená z KDU-ČSL, STAN a nezávislých kandidátů. Toto memorandum se Změnou však na konci října vypověděli kvůli rozdílnému pohledu na řízení městské části a přizvali do koalice ODS.

Volby v Praze 12 vyhráli Piráti s podporou zelených se ziskem deseti křesel. V městské části uspělo dalších pět uskupení. Po sedmi křeslech získaly strany ODS a ANO, uskupení složené z KDU-ČSL, STAN, Konzervativní strany a nezávislých Změna pro Prahu 12 pět zastupitelů, TOP 09 čtyři a poslední dva mandáty obsadili kandidáti ze sdružení komunistů a nezávislých kandidátů Občané dvanáctky.

Volby před čtyřmi lety vyhrálo hnutí ANO, které získalo devět mandátů. Druhá byla Změna pro Prahu 12 se ziskem sedmi mandátů a třetí TOP 09 měla šest zastupitelů. ČSSD obsadila čtyři křesla, po třech získali ODS, KSČM a Zelení s podporou Pirátů a LES.

Koalici tehdy sestavily ANO, ČSSD a Změna pro Prahu. Domluvily se na tom, že starostku Danielu Rázkovou (KDU-ČSL/Změna pro Prahu 12) v polovině období vystřídá Milan Maruštík z ANO, což se v listopadu 2016 stalo. V dubnu 2017 zastupitelstvo odvolalo Rázkovou z rady spolu s dalším radním za Změnu pro Prahu 12. Uskupení přešlo do opozice. O pět měsíců později zastupitelé odvolali radního Michala Pince (ANO) a před volbami Františka Adámka (ČSSD).

Praha 12, kde žije zhruba 56.250 obyvatel, je na jihu hlavního města. Městská část zahrnuje celá katastrální území Cholupic, Kamýku, Komořan, Modřan a Točné.