"Do terénu jsme vyráželi tuto zimu poprvé. Na Červenohorské sedlo jsme vyjeli kolem 03:00, je to tam již chemicky ošetřené, na silnici leží rozbředlá vrstva sněhu, ale dá se to projet. Vyjížděli jsme také na Bílý Potok, kde začalo sněžit už o půlnoci. Na silnicích nyní neleží vrstva sněhu, ale již rozbředlý sníh po chemickém ošetření," řekla dnes ČTK dispečerka firmy, která se stará na severu kraje o údržbu silnic.

K opatrnosti nabádají řidiče silničáři také na Šumpersku, především ve vyšších polohách. I tam hlásí stále sněhové přeháňky a sníženou dohlednost. Silnice prvních tříd jsou ve vyšších polohách ošetřeny chemicky.

Silničáři vyráželi také ve vyšších polohách Prostějovska, zejména v katastrech Protivanova a Konice. Řidiče tam správci silnic upozorňují, že zvýšená opatrnost je na silnicích nutná. Na Olomoucku ošetřovali silničáři vozovky u Litovle, i tam jsou silnice sjízdné se zvýšenou opatrností. Naopak na Přerovsku jsou cesty vymrzlé a holé, sjízdné by zatím měly být bez omezení, vyplývá to z informací Ředitelství silnic a dálnic.