Skupinu patrně koordinuje vůdkyně Dolní sněmovny Andrea Leadsomová, napsala BBC. Na premiérku dále tlačí ministr životního prostředí a přední zastánce odchodu Británie z Evropské unie Michael Gove a ministr pro mezinárodní obchod Liam Fox, kteří ji v pátek veřejně vyjádřili podporu, dále ministryně pro mezinárodní rozvoj Penny Mordauntová a ministr dopravy Chris Grayling.

Mayové zveřejnila návrh rozvodové dohody s EU ve středu. Třebaže opakuje, že předložený dokument o 585 stranách je tím nejlepším, co mohl Londýn s Bruselem dojednat, z vlády v následujících dnech odešli dva ministři - včetně ministra pro brexit Dominica Raaba - a několik dalších členů kabinetu.

Podle vyjednaného návrhu by Británie přestala podléhat pravidlům EU s koncem roku 2020. Dohoda dále mimo jiné stanovuje, kolik má Británie zaplatit EU peněz a detaily týkající se přechodného období i občanských práv.

K uspořádání hlasování konzervativních poslanců je zapotřebí, aby o to požádalo nejméně 48 z nich (tedy 15 procent), a podle portálu BrexitCentral a televize Sky News již tohoto počtu bylo dosaženo.