Po říjnových volbách se na koalici v Praze 4 domluvili Piráti a uskupení Praha 4 Sobě (Zelení a nezávislí) a Společně pro Prahu 4 (STAN a KDU-ČSL). Koalice měla mít v zastupitelstvu původně většinu 25 hlasů. Soud však na základě stížnosti zrušil jeden mandát uskupení Společně pro Prahu 4 a přiřkl jej ANO. Po zrušení mandátu má mít dohodnutá koalice 24 zastupitelů.

Místostarosty dnes zastupitelstvo zvolilo lídra Pirátů Tibora Vansu, který bude mít na starosti dopravu a životní prostředí, a dosavadní místostarostku za hnutí Praha 4 Sobě Ivu Kotvovou, jež povede školství. Třetím místostarostou se stal Lukáš Zicha z hnutí Společně pro Prahu 4, který zároveň obsadí pozici radního pro kulturu, majetek a podporu podnikání.

Radním pro otevřenou radnici a digitalizaci se stal Jan Hora (Piráti), radním pro investice a městské společnosti Matej Šandor (Piráti) a pro územní rozvoj Petra Rejchrtová (Piráti), jež v minulém volebním období byla součástí Trojkoalice, kterou vedli Zelení.

Josef Svoboda (Společně pro Prahu 4) byl zvolen radním pro sociální záležitosti a radním pro infrastrukturu životního prostředí a správu veřejných prostranství se stal Ondřej Růžička ze stejného uskupení. "My jsme byli s prací Ondry v předchozím volebním období celkem spokojeni (..), na některé oblasti ale nezbývalo tolik sil, proto jsme chtěli, abychom se tomu mohli věnovat oba dva," vysvětlil Vansa, který se bude agendou životního prostředí zabývat spolu s Růžičkou.

"Chtěl bych poděkovat soupeři za těsný souboj a také poděkovat těm, co mi dali důvěru, za hlasy," řekl Štěpánek. V prvním kole volby neměl protikandidáta. Z 45 zastupitelů hlasovalo pouze 23, z nichž stávajícího starostu podpořilo jen 22. Ve druhém kole hlasovalo všech 45 zastupitelů.

Volby v Praze 4 vyhráli Piráti, kteří získali v zastupitelstvu deset křesel. Za vítěznými Piráty skončila druhá ODS, která má devět mandátů. Stejný počet zastupitelů dostala Praha 4 Sobě. Hnutí ANO do zastupitelstva vyšle osm zástupců. Společně pro Prahu 4 má pět mandátů a TOP 09 získala čtyři zastupitele.

Praha 4 zahrnuje katastrální území Nusle, Michle, Podolí, Braník, Hodkovičky, Krč a části obce Lhotka, dále části katastrálních území Záběhlic a několik domů na Vinohradech.