Lidé drželi transparenty s nápisy jako "Nechci z ČR Rusko, Babiš ven", "Andrej = Krim" nebo "Uklid(n)íme vaše děti" s fotografií lékařky Dity Protopopové, který má evokovat volební transparent hnutí ANO. K vidění byly vlajky České republiky i Evropské unie, někteří demonstranti měli píšťalky. Na začátku protestu lidé hlasitě skandovali "Demisi!", později zněla hesla jako "Není nám to jedno!" nebo "Máme toho dost!"

"Sešli jsme se, protože jsme už hodně naštvaní. Máme dojem, že situace v naší zemi v politické sféře je někde, kde by neměla být," řekla ČTK krátce před zahájením demonstrace spoluzakladatelka skupiny AUVA Veronika Ševčíková.

Na facebooku potvrdilo účast zhruba 11.000 lidí, další desetitisíce o akci projevily zájem. "Těžko se dá počet účastníků odhadovat, ze zkušenosti z předchozích akcí očekáváme deset až 20 tisíc lidí," doplnila Ševčíková. Podle odhadu ČTK se demonstrace zúčastnilo až 5000 lidí

Na improvizovaném pódiu s nápisem "Jedině demisi!" vystoupil například poslanec Miroslav Kalousek z opoziční TOP 09. "Příběh předsedy vlády připomíná lacinou béčkovou gangsterku. Bohužel to není film, ale realita, která rozežírá stát jako rakovinu. Teď nejde o nic menšího než o principy právního státu," řekl.

"Chtěl bych vám poděkovat, že vám není jedno, co se v České republice děje a jaký příklad dává Andrej Babiš celému národu, jakým způsobem pohrdá spravedlivým procesem a spravedlností v České republice," řekl poslanec Marian Jurečka (KDU-ČSL). Senátor Václav Hampl (za KDU-ČSL) připomněl, že horní komora dnes označila za nepřijatelné, aby premiér s ohledem na nová podezření zůstal ve vládě do vyšetření kauzy Čapí hnízdo, v níž je trestně stíhán kvůli dotačnímu podvodu.

Před davy měli krátký proslov také politici Jiří Pospíšil (TOP 09) či Miroslava Němcová (ODS), ale také například Bohumír Rada, jenž vedl spory s Agrofertem, který dříve Babiš vlastnil a nyní jej spravují svěřenské fondy, Mikuláš Minář ze spolku Milion chvilek pro demokracii nebo Varhan Orchestrovič Bauer, jehož verze české hymny zazněla. O hudební program se jinak postaral Ziggy Horváth.

Impulzem pro rychlé svolání protestu byla reportáž serveru Seznam Zprávy, v níž Babišův syn Andrej novinářům řekl, že byl proti své vůli odvezen na Krym. Premiér podle svého syna chtěl, aby zmizel z Česka kvůli policejnímu vyšetřování dotací pro farmu Čapí hnízdo, v níž oba čelí trestnímu stíhání.

Babiš ve středu uvedl, že jeho syn sice byl v minulosti na Krymu, jeho pobyt byl ale legální, nešlo o únos. Dnes na facebooku poděkoval manželům Protopopovým za péči o svého syna údajně trpícího schizofrenií. Výzvy opozice k rezignaci odmítl. Babiš mladší dnes v e-mailu pro Seznam Zprávy obvinil svého otce ze lži v souvislosti s tvrzeními o jeho schizofrenii.