"Vláda konzervativců se v těchto chvílích hroutí, lidé po celém Spojeném království mají vážné obavy o svá zaměstnání a životní standardy. To vše je v sázce kvůli ideologii této konzervativní vlády a tragickému způsobu, jakým naložili s vyjednáváním (v Bruselu)," citoval Sturgeonovou deník The Guardian.

Skotská premiérka doufá, že žádná strana v britském parlamentu "neskočí" na interpretaci britské premiérky Theresy Mayové, že současná volba je mezi "špatnou dohodou a žádnou dohodou" (o odchodu z EU). Zároveň však kritizovala i nejsilnější opoziční stranu, která návrh brexitové dohody rezolutně odmítá. Sturgeonová tvrdí, že nemá "nejmenší ponětí", co by labouristé dělali v pozici nynější vlády jinak.

Stugreonová dále uvedla, že navrhované podmínky brexitu by poskytly významnou konkurenční výhodu Severnímu Irsku oproti Skotsku. "Tohle není akademická nebo abstraktní debata, naopak to má skutečné následky pro práci a životní úroveň ve Skotsku," prohlásila.

Odkazovala tím zřejmě na návrh takzvané severoirské pojistky dojednané s cílem zabránit vzniku hraničních kontrol mezi Irskou republikou a Severním Irskem. Toto záložní opatření by v případě uplatnění v Severním Irsku v podstatě zachovalo pravidla jednotného trhu EU, zatímco zbytek Británie by byl jen ve společné celní zóně s Unií. Sturgeonová už ve středu uvedla, že její region by měl také dostat možnost zůstat na jednotném trhu.