Američané slíbili, že zaplatí komukoli, kdo pomůže zjistit, kde se Arúrí nachází. Podle izraelských sdělovacích prostředků je Arúrí zřejmě v Libanonu. Připisuje se mu několik teroristických útoků proti Izraeli včetně vraždy tří izraelských mladíků na Západním břehu Jordánu, která v roce 2014 přispěla k rozpoutání války mezi Izraelem a Hamásem.

Hamás, který vládne palestinskému Pásmu Gazy, dnes oznámil, že postavení Arúrího se nezmění a že zastávat tuto funkci je "národní povinnost". Rozhodnutí amerického ministerstva Hamás ostře kritizoval a označil to za důsledek izraelského tlaku na USA.

Podle americké diplomacie Arúrí pomáhal získávat peníze pro aktivity Hamásu a řídil jeho vojenské operace na Západním břehu Jordánu. Je spoluodpovědný také za několik útoků a únosů, tvrdí americký úřad. Arúrí byl za své aktivity vězněn v Izraeli a propuštěn byl v roce 2011 v rámci výměny stovek palestinských vězňů za izraelského vojáka Gilada Šalita. Pak se stal zástupcem politického šéfa Hamásu Chálida Mišala.

Po dalších pěti milionech dolarů USA nabídly za informace vedoucí k dopadení dvou vůdců Hizballáhu Chalíla Júsufa Mahmúda Harba a Hajsama Tabátabájího. Džaváda Nasralláha, který je synem vůdce Hizballáhu, Washington označil za teroristu, který spáchal útoky proti Izraeli na Západním břehu Jordánu. Šíitský Hizballáh se opírá o podporu Íránu.

Ministerstvo vyzvalo ty, kdo mohou poskytnout informace o těchto lidech, aby tak učinili na webové stránce rewardsforjustice.net nebo aby kontaktovali nejbližší americké velvyslanectví. Podle ministerstva zahraničí jak Hamás, tak Hizballáh dostávají zbraně od Íránu, který také poskytuje výcvik a peníze.