Poslanci sociální demokracie využili ke schůzce obědovou pauzu v jednání dolní komory, na schůzku měli necelou hodinu. Jako první se od Hamáčka dozvěděli, jak mu Babiš dopoledne odpověděl na dotazy k nejnovějšímu vývoji v případu Čapího hnízda. Babišův syn tvrdí, že byl kvůli kauze, v níž premiér i jeho dvě dospělé děti čelí obvinění z dotačního podvodu, držen v zahraničí. ČSSD před rozhovorem Hamáčka s Babišem nevylučovala žádný další scénář.

Vedle Hamáčka dnes ve Strakově akademii s premiérem jednali předseda komunistů Vojtěch Filip a šéf SPD Tomio Okamura. Filip novinářům řekl, že Babiš důvod k rezignaci nevidí. Okamura premiérovi podle svých slov nabídl podporu SPD v případě, že vláda bez sociální demokracie bude naplňovat program jeho hnutí.

Opozice vyzvala Babiše k odstoupení z funkce premiéra, ČSSD zvažuje podle Hamáčka různé varianty. I hlasy pouze části poslanců ČSSD by přitom mohly rozhodnout, zda opozice uspěje s návrhem na vyslovení nedůvěry vládě. Někteří zákonodárci ČSSD jsou k účasti socialistů ve vládě vedené trestně stíhaným premiérem a podporované komunisty dlouhodobě kritičtí.