Kvůli spadaným stromům hasiči zasahovali hlavně ráno. "Nyní za hodinu vyjedeme tak dvakrát třikrát. Většinou to už nejsou popadané celé stromy, ale větve spadlé do drátů elektrického vedení," uvedla Bílková. V České Lípě podle ní hasiči navíc zajišťovali uvolněnou oplechovanou střechu panelového domu.

Problémy působil silný vítr hlavně v okolí Jablonce nad Nisou, na Semilsku, Českolipsku i části Liberecka. "Pád stromu uzavřel několik komunikací přímo v Jablonci nad Nisou, Tanvaldu, ve Svoru, Kamenickém Šenově, Semilech i v Liberci," uvedla Bílková. Autobusovou zastávku vytrhl silný vítr v Lučanech nad Nisou. "Hasiči ji museli zabezpečit, aby neohrožovala okolí," řekla mluvčí hasičů. Dodala, že hasiči zatím nemají hlášeno žádné zranění.

Problémy byly ráno i na několika železničních tratích. Popadané stromy byly mezi Křižany a Karlovem pod Ještědem na Liberecku, před spadlým stromem zastavil i ranní vlak na vjezdu do České Lípy. Ráno nejezdily vlaky ani v úseku Martinice v Krkonoších - Roztoky u Jilemnice na Semilsku. Provoz na všech tratích se už podařilo obnovit.

Mimo provoz zůstala celý den kabinová lanovka na Ještěd v Liberci. Nejprve nejezdila kvůli technické závadě, po opravě ale nemohla vyjet kvůli větru. "Nahoře až tak moc nefouká, ale na trati dostává kabina tak silné nárazy, že máme problém projet kolem podpěry. Vítr kabinu rozhoupává," řekl přednosta lanovky Vladimír Štěpán. Pro provoz lanovky je přípustná síla větru do 57 kilometrů v hodině, podle Štěpána má v nárazech přes 72 kilometrů v hodině.

Po nočním větru zůstalo bez dodávek elektrického proudu téměř 7000 domácností na severovýchodě Čech, z toho skoro 3000 v Libereckém kraji. Poruchy byly v kraji hlavně na Jablonecku a Semilsku. Ještě odpoledne se pracovalo na opravách vysokého napětí na Jablonecku a Hrádku nad Nisou na Liberecku. Vpodvečer už byly ale dodávky podle Holingerové plně obnoveny.