Silně foukalo v celém regionu. Stromy přes vozovku hasiči odstraňovali v Ústí nad Orlicí, Bohuňovicích a Dolních Libchavách na Orlickoústecku, Jankovicích a Lázních Bohdaneč na Pardubicku, Žumberku na Chrudimsku nebo Jedlové a Rozstání na Svitavsku. V Poličce na Horním Předměstí vítr odnesl trampolínu, která zůstala na silnici.

Energetici museli v kraji odstraňovat čtyři poruchy na vedení vysokého napětí a desítky poruch na vedení nízkého napětí. Způsobily je stromy a větve spadlé do drátů. K nejvíce postiženým patřilo Ústí nad Orlicí směrem na Horní Houžovec, na Svitavsku například obce Trnávka a Vranová Lhota, na Chrudimsku území na Havlíčkův Brod s obcemi Dolany, Luže, Skuteč, Zhoř či Leština. Montážní čety odpoledne pracovaly na odstranění posledních poruch na vedeních vysokého napětí, což by se mělo do večera podařit.

"Poruchy na nízkém napětí se mohou ještě objevovat, hlavně po příjezdu chalupářů na svá víkendová sídla," uvedla mluvčí skupiny ČEZ pro východní Čechy Šárka Lapáčková Beránková.