Babiše v pátek kromě večerního jednání s Macronem čeká odpolední schůzka s německou kancléřkou Angelou Merkelovou. V sobotu český ministerský předseda uspořádá v Kramářově vile společný slavnostní oběd s předsedy vlád dalších zemí, kteří dorazí do Prahy. Podrobný seznam účastníků zatím úřad vlády nezveřejnil.

Na programu má Babiš také účast na slavnostní přísaze a složení slibu nových příslušníků Policie ČR a Hasičského záchranného sboru. Přítomen bude také v 16:00 při slavnostním otevření Národního muzea.

V neděli se Babiš spolu se slovenským premiérem Peterem Pellegrinim zúčastní pietního aktu u Národního památníku na Vítkově a následně položí věnec u sochy Milana Rastislava Štefánika na Petřínském vrchu v Praze. Oba premiéři se také zúčastní vojenské přehlídky konané u příležitosti 100. výročí vzniku Československa na Evropské třídě v Praze. Večer se Babiš zúčastní udílení státních vyznamenání na Pražském hradě, uvedl úřad vlády.

V 15:20 má český premiér podle tiskového oddělení úřadu vlády v plánu setkání s Mattisem, o hodinu později bude následovat tisková konference. Armáda již dříve oznámila, že Mattis se zúčastní nedělní vojenské přehlídky. Babiš s americkým ministrem bude moct mluvit například o tendru na nákup vojenských vrtulníků pro českou armádu, které by mohlo Česko koupit právě z USA. Tématem může být i navyšování výdajů na obranu.