V sedmičlenné městské radě bude mít Čáslav pro všechny pět zástupců a zbylá dvě uskupení po jednom. Místostarostou by se měl stát Martin Horský z Čáslavi pro všechny a z vítězného uskupení radu ještě doplní Jiří Honzíček, David Tichý a Velímský. Radními za ODS budou Anna Krúpová a za Šanci pro rodinu Michaela Mandáková.

Nová koalice chce udržet provoz městské nemocnice a rozsah péče, kterou toto zařízení poskytuje. Plánuje také obnovit dialog s provozovatelem čáslavské skládky. "Naopak nebylo prozatím avizováno zahájení žádného velkého nového projektu, s ohledem na již předpřipravený rozpočet na příští rok a také nutnost seznámit se s aktuálně realizovanými a do budoucna již sjednanými městskými investicemi," dodal Velímský.

Málek byl dříve místostarostou, v minulosti kandidoval jako nezávislý za ČSSD, s níž se rozešel a založil si vlastní uskupení. Strnad byl ve vedení desetitisícového města od roku 2010, předtím byl místostarostou.

Sociální demokraté získali sedm z 21 křesel, proti minulým volbám si o čtyři mandáty pohoršili. Čáslav pro všechny obsadí v novém zastupitelstvu devět míst, ANO dvě a ODS, Šance pro rodinu a komunisté po jednom.