Raketa vypálená z Pásma Gazy zasáhla v Beerševě obytný dům, následně byly do nemocnice převezeny tři osoby. Agentura AP uvedla, že zdravotníci ošetřili matku a její tři děti, které utrpěly šok. Před raketou se rodina údajně stihla schovat do krytu. Další raketa z Gazy podle listu Haarec spadla do moře.

V reakci na raketový útok zaútočily izraelské stíhačky na několik cílů v Pásmu Gazy. Později izraelská armáda uvedla, že zasáhla 20 cílů, včetně tunelu na jihu Gazy, který Hamás používal k útokům, základny Hamásu či místa, kde hnutí vyrábělo rakety.

Agentura AFP s odkazem na sdělení izraelské armády a ministerstva zdravotnictví v Gaze napsala, že si odvetná akce vyžádala život pětadvacetiletého Palestince, který se chystal odpálit raketu. Ministerstvo zdravotnictví v Gaze oznámilo, že muž zemřel při incidentu, který se stal na severu enklávy. Izraelská armáda zveřejnila videozáznam, na kterém se dva muži zřejmě chystají odpálit raketu. Jeden z nich je po chvíli zasažen při explozi - zřejmě šlo o izraelský nálet.

Podle agentury AP je dnešní střela první vypálená z Pásma Gazy za poslední týdny a první od roku 2014, která zasáhla na izraelském území obytný dům.

Útok na Beerševu a odvetná akce izraelských stíhaček přišly den poté, co izraelský ministr obrany Avigdor Lieberman uvedl, že je na čase uštědřit Hamásu "tvrdou ránu".

Hamás se spolu s teroristickou skupinou Islámský džihád od odpálení raket distancoval. "Vítáme snahy Egypta naplnit žádost Palestinců o ukončení (izraelského) obléhání (Gazy) a odmítáme jakékoliv nezodpovědné pokusy, jejichž cílem je podněcovat k násilí a snahy (Egypta) sabotovat," stálo v prohlášení.

Raketami, které byly odpáleny z Gazy ale disponuje podle izraelské armády pouze Hamás a Islámský džihád.