Politování nad podle něj nespravedlivou kampaní proti Rijádu podle kuvajtského listu Al-Kabas vyjádřil kuvajtský vicepremiér Anas Sálih. Doplnil, že Saúdskou Arábii podporuje navzdory všem, kteří se snaží "ohrozit její svrchovanost". Kuvajtský kabinet mezitím vyzval veřejnost, aby počkala na výsledky vyšetřování.

Podobně se vyjádřil také Írán, který nemá se Saúdskou Arábii dobré vztahy. "Chceme počkat na zveřejnění dalších podrobností a faktů. Zatím je příliš brzy na komentář," uvedl ve vysílání íránské státní televize mluvčí íránského ministra zahraničí Bahrám Ghasemí.

Chášakdží, který se netajil kritikou saúdské monarchie, je nezvěstný od 2. října. Toho dne vstoupil do budovy konzulátu Saúdské Arábie v Istanbulu, aby získal dokumenty kvůli plánovanému sňatku. Ankara tvrdí, že novinář byl na konzulátu zavražděn, což Rijád popírá. Podle něj Chášakdží z budovy konzulátu odešel. Ankara ale postupně předkládá důkazy, kvůli nimž je Rijád pod stále silnějším mezinárodním tlakem. Tvrdou odvetu v případě, že se podezření potvrdí, slíbil také americký prezident Donald Trump.

Od loňska Chášakdží pobýval v USA z obavy před zatčením, které potkalo jiné saúdskoarabské intelektuály i novináře. Ve svých komentářích kritizoval i korunního prince Muhammada bin Salmána za to, že sice propaguje reformy, ale nepřipouští o nich žádnou debatu. Předmětem jeho kritiky byla také účast Saúdské Arábie v bojích v Jemenu či politika Rijádu vůči Kataru.