Ministerstvo obrany ještě ve středu v noci ohlásilo, že požár muničního skladu se podařilo plně uhasit, nicméně následně připustilo, že z místa se nadále ozývají výbuchy, i když od rána jich je výrazně méně. Podle záchranářů dva letouny An-32 svrhly během dneška na místo 88 tun vody. Na místě je nasazeno také devět protipožárních tanků a tři ženijní stroje.

Porošenko při dnešním setkání s vojáky nevyloučil jisté kádrové změny v armádě kvůli dění v Ičně, které podle něj vrhlo stín na ozbrojené síly a tajné služby. Nicméně připustil, že jen tímto způsobem nelze problém vyřešit, nutná jsou systémová řešení. Přirovnal exploze v Ičně k otravě Sergeje a Julije Skripalových v anglickém Salisbury ruskými agenty - britská veřejnost však nereagovala voláním po sesazení špiček tajných služeb, armády či vlády, ale naopak "celá země se semkla, odhalila ruské teroristy a zavedla sankce proti Rusku". "To by nás mělo naučit konat rezolutně," prohlásil prezident.

Požár, doprovázený sérií mohutných výbuchů, si nevyžádal oběti na životech. O příčinách incidentu se dosud jen spekulovalo. Zatímco policie označila za hlavní vyšetřovací verzi nedbalost, armáda za nejpravděpodobnější příčinu považovala sabotáž. Kontrarozvědka SBU nevylučovala, že požár byl založen záměrně s cílem skrýt prohřešky při evidenci skladované munice.