Oba soupeři, gubernátor Andrej Tarasenko a komunistický kandidát Andrej Iščenko, se vzápětí vzájemně obvinili z podvodů a falšování, Iščenkovi přívrženci demonstrovali. Skandální volby vyvolaly v Rusku velkou pozornost. Ústřední volební komise se proto rozhodla odložit vyhlášení konečných výsledků, dokud nevyšetří všechny stížnosti.

"Kvůli tomu, že v současnosti už nelze spolehlivě určit, kdo získal více hlasů, soudím, že za těchto okolností nelze důvěryhodně stanovit výsledky voleb gubernátora," řekla Pamfilovová. Doufá, že na tomto závěru se shodnou i její kolegové a doporučí místním úřadům uznat celé volby za neplatné. Nové volby by pak měly být vyhlášeny za tři měsíce.

Kamenem úrazu se podle ní stalo 13 volebních obvodů, kde už není možné s jistotou stanovit, jak vlastně voliči hlasovali. V těchto obvodech mohlo odhlasovat až 24.000 voličů, zatímco Tarasenko údajně vyhrál volby s převahou přibližně 7000 hlasů.

Zatímco Tarasenko označil zrušení výsledků voleb za správné, Iščenko návrh Pamfilovové odmítl. "To je naprosto absurdní. Proč by se to mělo udělat? Ne, nesouhlasím s tím. Zvolili mě gubernátorem," řekl agentuře TASS.