Setkání obou mužů vyvolalo pozornost britského listu kvůli tvrzení amerických tajných služeb, že Rusko předalo serveru WikiLeaks elektronickou poštu Hillary Clintonové, protikandidátky Donalda Trumpa v prezidentských volbách v roce 2016. Děripaska je blízkým spojencem Kremlu a zveřejnění pošty vážně poškodilo Clintonovou v její kampani. Rusko ve volebním boji podporovalo Trumpa.

Waldman je v USA hlavním Děripaskovým lobbistou, jen loni od ruského oligarchy dostal za své služby přes půl milionu dolarů, píše The Guardian. Poprvé navázali kontakt v roce 2009, kdy měl Děripaska problém se získáním amerického víza kvůli údajným stykům s kriminálním podsvětím.

V roce 2010 si Waldmanovu firmu Endeavour Group najal ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov, který se snažil pomoci Děripaskovi, aby americká víza dostal. V dopisu Waldmanovi tehdy Lavrov napsal, že Děripaska je "jedním z vůdčích ruských podnikatelů".

Informaci o návštěvách Waldmana u Assange získal britský list z návštěvní knihy ekvádorského velvyslanectví, kde se Assange v obavě před zatčením zdržuje od léta 2012. Zda Waldman pracuje pro Assange jako lobbista, není podle The Guardian zřejmé.