Podle dřívějších informací se měl Zeman s Hamáčkem sejít příští týden ve středu, oba politici se ale potkají již tento týden ve čtvrtek v 11:00 v Ostravě, kde je Zeman na krajské cestě. Dá se předpokládat, že Hamáček bude Zemana informovat o postupu vyjednávání o vládě. Mluvit nepochybně budou o koaliční smlouvě a programovém prohlášení, které si Zeman v posledních dnech prostudoval. Hamáček může s prezidentem předjednat také jména sociálnědemokratických ministrů. Podle zákulisních informací například Zeman nesouhlasí s tím, aby se ministrem zahraničí stal Miroslav Poche (ČSSD).

Ve čtvrtek v 18:30 se na úřadu vlády setkají také předsedové ANO a KSČM Babiš a Filip. Jedním z hlavních témat bude požadavek komunistů, aby v programovém prohlášení vlády nebylo zakotveno rozšiřování české účasti na vojenských misích.

Zeman podle Ovčáčka další schůzku k vládě v této chvíli neplánuje. O schůzku zatím nepožádal ani Babiš. Novinářům před odletem na summit EU do Sofie řekl, že zatím k setkání není důvod. Zdůvodnil to čekáním na referendum sociální demokracie. "Pokud vznikne nějaká situace, že bude potřeba konzultovat s panem prezidentem, tak ho požádám o schůzku, vždycky jsem dostal termín velice rychle," řekl Babiš.