Zákonodárcům předložila odtajněné dokumenty, které ukazují, že sice v roce 2005 předala pokyn ke skartaci 92 videí, jež zaznamenaly hrubé praktiky vyšetřovatelů, ale že tak učinila na příkaz nadřízeného. Tehdejší zástupce šéfa CIA Mike Morell ve vnitřním vyšetřování dospěl k závěru, že tak učinila v domnění, že její tehdejší nadřízený Jose Rodriguez jí to nařídil s plným vědomím ředitele CIA Portera Gosse. Jak se později ukázalo, nebylo tomu tak.

Zaznamenány byly případy trýznivých technik při vyšetřování osob podezřelých z terorismu, včetně takzvaného waterboardingu, tedy simulovaného topení.

Haspelovou čeká 9. května slyšení v Senátu, jehož podporu potřebuje pro to, aby se do funkce dostala. Haspelová má ve vedení hlavní tajné služby USA nahradit dosavadního ředitele Mikea Pompea, který se má stát ministrem zahraničí. I Pompeovu nominaci musí schválit Senát.

Pro potvrzení své nominace Haspelová potřebuje většinu hlasů ve stočlenném Senátu, kde má Trumpova Republikánská strana 51 mandátů. Její jmenování je nejisté tím spíš, že se proti nominaci postavili i někteří republikánští senátoři.

Americký prezident Donald Trump během volební kampaně hrozil, že obnoví hrubé techniky při vyšetřování osob podezřelých z terorismu. Demokratičtí senátoři jsou podle médií znepokojeni představou, že by takové návrhy mohla Haspelová podpořit.

rv