Žádné z významných amerických médií si kvůli těsnému výsledku netrouflo prohlásit Lamba za vítěze volebního souboje ve volebním obvodu tradičně ovládaném republikány. Podle aktuálních informací získal mladý demokratický politik podporu 49,8 procent voličů, zatímco Saccone 49,6 procenta voličů a zbývající hlasy získal libertarián Drew Miller.

"Trvalo to trochu déle, než jsme si mysleli, ale zvládli jsme to. Vy jste to zvládli," řekl Lamb jásajícím příznivcům.

Republikáni však odmítají uznat výsledek, dokud nebudou spočteny všechny absenční hlasy a nebudou překontrolovány hlasy voličů, u nichž se při hlasování vyskytly nějaké nedostatky. To by podle jejich mluvčího mělo být hotovo v pátek.

"Porážku rozhodně neuznáváme," řekl podle Reuters mluvčí Republikánské strany Matt Gorman. "Nevylučujeme přepočet nebo nějaké další právní kroky," dodal.

Volby se v Pensylvánii konaly poté, co republikán Tim Murphy odstoupil kvůli sexuálnímu skandálu. Hlasování poutá celoamerickou pozornost, neboť je pro Trumpovu republikánskou administrativu testem před listopadovými parlamentními volbami.

Demokraté v tomto pensylvánském obvodě nevyhráli volby do americké sněmovny ani jednou od roku 2002, ve volbách v letech 2014 a 2016 proti Murphymu nepostavili vůbec protikandidáta. Nyní Demokratická strana věří, že je schopná díky nízké Trumpově popularitě vyhrát nejen v Pensylvánii, ale i na podzim v celoamerických volbách, kdy se bude vybírat nové složení Sněmovny reprezentantů a třetiny Senátu.

Šéfka demokratů ve Sněmovně reprezentantů Nancy Pelosiová označila těsný výsledek za jasné vítězství své strany, neboť republikánům podle ní nepomohla ani masivní kampaň a osobní Trumpova podpora pro Sacconeho.

Naopak republikánský předseda Sněmovny Paul Ryan podle agentury AP označil pensylvánský vzestup demokratů za varování před listopadovými volbami, v nichž by jeho strana mohla přijít o většinu. Ryan podle AP v neveřejném prohlášení své spolustraníky vyzval, aby se "dali do práce" a nenechali se zaskočit energií, kterou kampani věnují demokraté.