Lékaře a aktivistu Marka Hilšera na čtvrtém místě volilo 9,48 procenta lidí. Těsně za ním s odstupem 121 hlasů skončil bývalý diplomat Pavel Fischer, který získal 9,47 procenta. Šestý je někdejší premiér Mirek Topolánek se 4,85 procenta hlasů.

Prezidenta Asociace obranného a bezpečnostního průmyslu Jiřího Hynka podpořilo 1,37 procenta voličů. Následuje ho hudebník Petr Hannig s 0,60 procenta a poslední je bývalý šéf Škody Auto Vratislav Kulhánek s 0,58 procenta hlasů. O něco lepšího umístění Kulhánek dosáhl v Mladé Boleslavi, kde má automobilka sídlo. S 1,59 procenta hlasů tam předstihl Hynka a Hanniga.

Zeman ve středních Čechách vyhrál ve všech okresech s výjimkou Prahy-východ a Prahy-západ, kde ho porazil jeho hlavní rival Drahoš. Více než dvě pětiny voličů podpořily současného prezidenta na Kutnohorsku a Rakovnicku a například i v rodném Kolíně, kde studoval a v 60. letech pracoval ve strojírnách Tatra Kolín. Hlas mu tam odevzdalo 40,54 procenta lidí, na druhém místě skončil s 26,05 procenta Drahoš.

Velkou podporu měl Zeman také nedalekých v Cerhenicích, kde je starostou Marek Semerád (ČSSD), jenž v minulosti přišel s myšlenkou zřídit Zemanovi v Kolíně expozici. Prezident ale tento nápad zavrhl. Zeman v Cerhenicích získal 45,18 procenta hlasů, skoro dvojnásobně více než druhý Drahoš.

V největším středočeském městě Kladně obdržel současný prezident 39,38 procenta hlasů a Drahoš 26,02 procenta. Při minulých volbách Zeman v Kladně získal v prvním kole 23,66 procenta a předstihl ho tehdy Karel Schwarzenberg s 24,56 procenta. V druhém kole se pořadí otočilo a Zeman vyhrál 54,09 procenta hlasů.

Před pěti lety při první přímé volbě prezidenta byla volební účast ve Středočeském kraji v prvním kole 63,96 procenta, ve druhém 60,67 procenta. V prvním kole vyhrál Schwarzenberg s 26,09 procenta hlasů a ve druhém zvítězil Zeman s 50,95 procenta.