Zeman a Drahoš se utkají za 14 dní v druhém kole. Stejná dvojice uspěla v celé zemi, Zeman byl první ve všech krajích kromě Prahy, kde ho v prvním kole Drahoš porazil.

Třetí místo si na jihu Moravy připsal diplomat Pavel Fischer, dostal 12,13 procenta hlasů. Následují Marek Hilšer, Michal Horáček, Mirek Topolánek, Jiří Hynek, Petr Hannig a Vratislav Kulhánek.

Volební účast v kraji činila 62,56 procenta. Před pěti lety byla v prvním kole o něco menší, přišlo 62,28 procenta voličů.

Nejtěsněji letos zvítězil Zeman v Brně, kde dostal necelých 32 procent hlasů, zatímco Drahošův zisk se blížil 30 procentům. Naopak kdyby se volilo jen na Znojemsku, zvítězil by Zeman už v prvním kole. Podpořilo jej tam 51,37 procenta voličů.

Ve všech okresních městech na jižní Moravě vyhrál současný prezident. Získal podporu v rozmezí od 42,37 procenta v Blansku po 47,52 procenta v Hodoníně. Na druhém místě skončil všude Drahoš. Jeho podpora sahá od 22,22 procenta v Hodoníně po téměř 25 procent v Blansku.

V menších obcích zpravidla nejvýrazněji uspěl Zeman. Třeba v Bulharech na Břeclavsku má 67,6 procenta hlasů. Existují však i takové obce, kde bodovali jiní kandidáti. Například v Bílovicích nad Svitavou vyhrál Drahoš s 32,4 procenta.

Mimořádně vysoká volební účast bývá pravidelně v Řikoníně na Brněnsku. Letos tam přišlo odevzdat svůj hlas 26 z 28 zapsaných voličů. Účast tedy činí 92,86 procenta. Zeman tam dostal devět hlasů, Drahoš sedm, Hilšer pět hlasů.

Před pěti lety Miloš Zeman dostal v prvním kole v Jihomoravském kraji 152.602 hlasů, což znamenalo 25,8 procenta voličů a první místo před Karlem Schwarzenbergem. V Brně jej ale tehdy Schwarzenberg porazil v prvním i druhém kole.