Drahošův tým do voleb vede Jakub Kleindienst, bývalý úředník Středočeského kraje a pozdější podnikatel. Vedoucím kanceláře je Pavel Kolář, který působil jako vysoký státní i bankovní úředník. Práci s médii Drahošovi pomáhá zajistit jako mluvčí novinářka Lenka Pastorčáková. Drahošův tým tvoří i další lidé, spolupracuje také s reklamní agenturou Česká produkční a kreativními poradci včetně režiséra Tomáše Mašína.

Koordinátorem Horáčkova týmu je Jan Králík, produkční, který se v minulosti věnoval pořádání větších kulturních akcí, napsal Horáček na svých internetových stránkách. Jako svého poradce Horáček uvádí na webu překladatele Viktora Janiše, práci mluvčího zastává novinář a analytik Jiří Táborský. Další spolupracovníci mají na starosti sociální sítě, kontaktní kampaň či produkci. Tvorbu vizuální stránky kampaně či některé mimopražské aktivity zajišťuje skupina Erwin Group.

Hlavní favorit voleb Zeman se opakovaně vyjádřil, že volební kampaň nepovede. Proto nebude podle Barbory Filípkové, která v rámci petičního týmu Zemanznovu.cz pomáhala současnému prezidentovi získat podpisy voličů, využívat ani služeb PR agentury a nejmenuje ani volební tým.

Další kandidát a bývalý premiér Mirek Topolánek ČTK sdělil, že šéfem volebního týmu je on sám. "Tým jako celek se teprve dotváří za pochodu," dodal. Topolánkovou osobní tajemnicí je Gabriela Kloudová, někdejší komunální politička a spolupracovnice z dob jeho premiérství. Organizaci kampaně dostal na starost bývalý europoslanec Edvard Kožušník. Jako analytik působí Dalibor Vermiřovský a tiskovou tajemnicí je Dana Makrlíková. Topolánek počítá kvůli nákupu reklamních ploch a vytvoření vizuální podoby kampaně také se spoluprací s mediální a kreativní agenturou.

Bývalý velvyslanec Pavel Fischer ČTK sdělil, že ve vedení kampaně se "spolehl na profesionály s dobrou pověstí". Manažerem kampaně je Jiří Jirkovský, který vedl nadnárodní firmy, péči o média má na starosti spisovatelka Alena Ježková. Okrajově Fischer plánuje využít i služeb PR agentury.

Vedoucím kampaně bývalého šéfa Škody Auto Vratislava Kulhánka je Vladimír Šulc, marketingovou podobu má na starosti Pavel Sobek. Dalšími členy týmu jsou Tereza Kodlová a Jiří Wolf, dlouholetý mluvčí pražského magistrátu. Do čela volebního výboru byl postaven Pavel Sehnal, šéf ODA a Kulhánkův hlavní sponzor. Služeb agentury Kulhánek využít neplánuje.

Prezident Asociace obranného a bezpečnostního výboru Jiří Hynek se opírá hlavně o pomoc strany Realistů. "Hlavou volebního štábu jsem já sám. Koordinátorem kampaně je Jiří Vítek, média a komunikaci řeší kolegové Jana Malíková a David Černohorský, s obsahem kampaně mi pomáhá marketingový odborník Daniel Bartek," sdělil ČTK.

Koordinátorem svého týmu lékař Marek Hilšer určil Petra Dauše, který působil jako ředitel obchodních společností nebo jako předseda Spolku pro výstavbu sochy Václava Havla. Média a sociální sítě dostali na starost bývalá novinářka Pavla Čechová, Tomáš Nakládal a Patrik Kuba. V týmu má Hilšer další tři lidi.

Šéf strany Rozumní Petr Hannig poznamenal, že si kampaň organizuje sám, v jednotlivých oblastech se spoléhá na rady odborníků, jmenoval třeba chirurga Jiřího Somberga. Zpočátku byl mluvčím Hanniga Adam B. Bartoš, který čelí obžalobě z popírání a schvalování genocidy, podněcování nenávisti a hanobení národa. Hannig dnes ČTK sdělil, že Bartoš "kvůli útokům médií" oficiálním rádcem nebude. Pomáhat mu bude po technické stránce či s kontakty na média. "Nemám chuť neustále médiím vysvětlovat, že pokud byl někdy radikální, už tomu tak není," dodal Hannig.