Podle informací z www.volby.cz v kraji hlasovalo 60,05 procenta voličů a účast tak byla vyšší než před čtyřmi lety.

Na čtvrtém místě skončila v Libereckém kraji SPD Tomia Okamury se ziskem 10,95 procenta hlasů s malým odstupem následovaná ODS, pro kterou hlasovalo 10,28 procenta voličů. Také obě tyto strany získaly po jednom mandátu ve Sněmovně. Za nimi s odstupem skončili komunisté s 6,69 procenta hlasů a ČSSD, kterou volilo 5,65 procenta. Obě strany zůstaly bez křesla ve Sněmovně. Sociální demokraté, kteří v minulých volbách v Libereckém kraji získali dvě místa ve Sněmovně, letos mandát nemají ani pro svého lídra - ministryni práce Michaelu Marksovou.

O přízeň voličů se v Libereckém kraji ucházelo rekordních 390 kandidátů z 24 stran a hnutí. Žádná z dalších stran včetně TOP 09 a KDU-ČSL nepřekonala v kraji pětiprocentní hranici.

Před čtyřmi lety vybírali voliči jen z 18 kandidátek. Volby do Poslanecké sněmovny zde tehdy vyhrálo hnutí ANO 2011 s 21,59 procenta před ČSSD a TOP 09. Všichni získali po dvou mandátech. Po jednom poslanci mají komunisté a Úsvit přímé demokracie. ODS tehdy zůstala v kraji bez poslance, i když překonala hranici pěti procent. KDU-ČSL, která tehdy také kandidovala sama, získala v Libereckém kraji jen tři procenta hlasů. Starostové tehdy kandidovali za TOP 09, kde měli lídra a dalších šest starostů. K volbám tehdy v kraji přišlo 57,92 procenta voličů.